18. oktober er den store årsmøtedagen

Av Jorunn Erga Steinsland,
  • Tips en venn om denne siden

Bjerkreim bondelag opna årsmøtesesongen med sitt årsmøte 3. oktober.
Bjerkreim bondelag opna årsmøtesesongen med sitt årsmøte 3. oktober.

Heile sju lokallag i Rogaland har invitert til årsmøte same dag.

Det meste som kan krype og gå i styret og administrasjonen i Rogaland bondelag skal ut på besøk til ulike årsmøte onsdag 18. oktober. Heile sju lokallag har lagt sine årsmøte til akkurat denne dagen.

Desse lokallaga er Sandnes, Klepp, Bore, Strand, Fogn, Sandeid og Vats.

- Årsmøta er der du kan påverka lokallagsarbeidet, seier leiar i Rogaland bondelag, Marit Epletveit.

Ho håpar mange finn vegen til årsmøtet i sitt lokallag.

- Fylkesstyret ønskjer å delta på alle møter, så langt det lar seg gjera, for å ta signala frå lokallaga, legg Epletveit til og ønskjer lukke til med årsmøta.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere