Da bør du melde deg på den helt nye ordningen som Fylkesmannen har laget i regi av egne prosjekter innenfor lokalmat og grønt reiseliv. Ordningen har fått navnet Gårdsdriv og er en inspirasjonstur til 6 unike bedrifter i Vesterålen som hver på sin måte tilbyr lokalmat og/eller reiseliv med utgangspunkt i gården sin.

Du blir tatt i mot hos disse 6 bedriftene over to dager:

  • Loviktunet
  • Eldhusbakeriet
  • Den Sorte gryte
  • Marthahaugen Gård
  • Nordtun Gård
  • Inga Sami Siida

Til sammen skal besøket hos disse 6 hjelpe deg til å komme et steg nærmere en beslutning om hvorvidt lokalmat og/eller reiseliv er noe du ønsker å satse på. Vi holder i disse tider på å publisere promoteringsvideoer for hver bedrift, se de som er ferdig til nå:

https://www.youtube.com/watch?v=PrbzNbvyQKM&list=PL8RTIRf7mgN6a3lINuZAW8zEGbCdz9iQH&index=1

https://www.youtube.com/watch?v=BlpTFvOmQu4&index=2&list=PL8RTIRf7mgN6a3lINuZAW8zEGbCdz9iQH

https://www.youtube.com/watch?v=s_KQGU8XfJ0&list=PL8RTIRf7mgN6a3lINuZAW8zEGbCdz9iQH&index=3

https://www.youtube.com/watch?v=l7PtumSVJLQ&list=PL8RTIRf7mgN6a3lINuZAW8zEGbCdz9iQH&index=4

Vi har laget denne ordningen for å vise frem hvilke muligheter som kan ligge i å utvikle gården i den retningen. Ordningen sparkes i gang i begynnelsen av november og vi har noen få ledige plasser både 2.- 4. og 9.-11. november. De som deltar får overnatte på nydelige Loviktunet fra søndag til tirsdag, og får besøke de 5 andre bedriftene i løpet av de to dagene. Hos hver bedrift får man treffe vertskapet, som vil fortelle sin historien. Det vil bli god mulighet til å stille spørsmål, og de vil sørge for servering. Dette dekkes gjennom Fylkesmannens prosjekter Matopplevelser i Nordland og Grønt reiseliv i Nordland. Deltakerne reiser selv med bil til Loviktunet på søndag, og bruker egen bil til å kjøre rundt til bedriftene. Turen er satt opp med program  over tidspunkt og rekkefølge, og man reiser sammen inntil 8 påmeldte deltakere. Dette er også en fin måte å bli kjent med andre som sysler med tanken om ny utvikling på gården sin.

Hvis du ønsker å melde deg på Gårdsdriv-ordninga, tar du kontakt med lokal administrator som er vertskapet på Loviktunet, Katrina og Tor Ivar Grav på telefon  950 67 007. For mer informasjon: http://www.fylkesmannen.no/Nordland/Landbruk-og-mat/Gront-reiseliv/Nylansering-Gardsdrivordninga/

Med hilsen

Ingvill Bang
seniorrådgiver || landbruks- og reindriftsavdelinga
Fylkesmannen i Nordland

 

tlf: 75 54 78 23 ||
fmnoinb@fylkesmannen.no