Bondelunsj i Ballangen

Publisert 10.05.2019
  • Tips en venn om denne siden

Ballangen Bondelag kuppet lunsjen til kommunestyrerepresentantene i går 09.05.19.

Det ble servert nydelig suppe, kokt av Frode Arntzen, Kråfjell Gård- av kjøttråvarer fra eget bruk. Denne ble servert med norsproduserte baguetter som tilbehør.

Bordet var dekket av Tonje Rønnevig, Arctic Ranch med det grønne temaet. Speilfat med symbolet på bondens gård og det grønne gresset.

Under lunsjen holdt styremedlem og melkebonde, Øivind Hanssen et innlegg om dagens landbruk i Ballangen og utfordringer vi står ovenfor som politikerne kan ha innvirkning på.

Alle politikerne og rådmannen fikk hver sin "goodiebag" lastet med norske varer, foruten en liten luring som symboliserer hvor snikende Eu kommer inn i det norske matmarkedet; Sjokoladen fra Sørlandschips. Produsert i EU, for Sørlandschips.... Da jeg gikk i butikken ble jeg litt forundret over hvor vanskelig det var å lese bakpå hvor maten var produsert. Maten merket Nyt Norge er jo enkel å forholde seg til, men det gjelder jo ikke all norsk mat. Jeg ble også litt skremt over hvor lite norske grønnsaker det var å finne i grønsaksdisken....

   

 

God påske

Nordland Bondelag ønsker alle medlemmer, tillitsvalgte, samarbeidspartnere og bondevenner en riktig God påske.

UTDANNING I MEDVIND

Andelen søkere på naturbruksutdanningen øker i Nordland! Gledelig sier leder i Nordland Bondelag, Ståle Nordmo og styreleder i rekrutteringsprosjektet «Landbruket - Nordlands grønne hjerte» Robin Sjøgård. Dette på tross av at årskullene og søkertallet til videregåendeopplæring går ned både i Nordland og i landet forøvrig.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

traktor

HMS i landbruket

UiT tilbyr videreutdanning med praktisk tilnærming til sikkerhetsarbeid i landbruket. Samtidig gir kurset generell innføring i fagfeltet.

Våre samarbeidspartnere