Det ble servert nydelig suppe, kokt av Frode Arntzen, Kråfjell Gård- av kjøttråvarer fra eget bruk. Denne ble servert med norsproduserte baguetter som tilbehør.

Bordet var dekket av Tonje Rønnevig, Arctic Ranch med det grønne temaet. Speilfat med symbolet på bondens gård og det grønne gresset.

Under lunsjen holdt styremedlem og melkebonde, Øivind Hanssen et innlegg om dagens landbruk i Ballangen og utfordringer vi står ovenfor som politikerne kan ha innvirkning på.

Alle politikerne og rådmannen fikk hver sin "goodiebag" lastet med norske varer, foruten en liten luring som symboliserer hvor snikende Eu kommer inn i det norske matmarkedet; Sjokoladen fra Sørlandschips. Produsert i EU, for Sørlandschips.... Da jeg gikk i butikken ble jeg litt forundret over hvor vanskelig det var å lese bakpå hvor maten var produsert. Maten merket Nyt Norge er jo enkel å forholde seg til, men det gjelder jo ikke all norsk mat. Jeg ble også litt skremt over hvor lite norske grønnsaker det var å finne i grønsaksdisken....