Nyheter

- Et angrep på mangfoldet i norsk landbruk

Bernt Skarstad, leder i Nordland Bondelag

Regjeringens forslag til jordbruksmelding vil svekke vår evne til å produsere ren og trygg kvalitetsmat på en bærekraftig måte til forbrukeren, sier Bernt Skarstad, leder i Nordland Bondelag.

Jervejaktkurs i Saltdal

Jerv.

Nordland Nasjonalparksenter, 14.1.2017

Jervejakta er godt i gang

Jerv. Foto Finn Westermann

Prosjekt Bedre Jervejakt i Nordland fortsetter sitt arbeid med å bidra til en mer effektiv jakt også under lisensjakta 2016/17

Historiens første jerv fanget i bås i Nordland

*

Søndag 9.10.2016 ble den første jerven noensinne fanget med bruk av bås i Nordland

Signering av materklæring

Foto Thor Wiggo Skille

Fylkesordfører, Sonja Alice Steen (Ap), fylkesråd for næring Mona Fagerås (SV) og Bernt Skarstad, leder i Norsk Bondelag har signert en erklæring som skal ivareta arktisk landbruk.

Utmarksseminar og årsmøte på Rognan hotell fredag 8. – lørdag 9. april

*

Årsmøte og seminar ble avholdt på Rognan hotell fredag 8. – lørdag 9. april. Nordland Utmarkslag ønsker å takke alle foredragsholdere og deltakere for et hyggelig og lærerikt seminar.

Representantskapsmøte Norges Bondelag

*

Fylkesleder Bernt Skarstad i Norges Bondelag sitt regionmøte ga tydelige innspill om hvilke forventinger og krav som medlemmene i Nordland Bondelag er opptatte av ved årets jordbruksforhandlinger.

Sammendrag temakveld jerv, Fauske 3.2.16

*

Temakvelden på Fauske ble avholdt som planlagt 3. februar, 2016. Det var svært god deltakelse fra fylkets jervejegere og andre interesserte (47 deltakere totalt).

Ny søknadsrunde for bås og kamera!

*

Prosjekt ”Bedre jervejakt i Nordland” ønsker flere båser satt i drift med kamera som fullverdig tilsyn. Søknadsfrist er 15. mars, 2016.

Temakveld jervejakt, Fauske hotell onsdag 3.2.2016

*

Prosjekt Utmark inviterer til temakveld med fokus på jakt på jerv.

Våre samarbeidspartnere