Nyheter

Vil ha skippertak for verdensarven

(NRK MØRE OG ROMSDAL): Landskapet langs Geirangerfjorden står i fare for å gro igjen. – Hvis kulturlandskapet blir svekket ytterligere nå, da kan selve statusen være truet, mener medlem i Verdensarvrådet.

Tampen brenn for verdsarven

(SUNNMØRSPOSTEN - KRONIKK): Måndag den 15. mai 2017 kan bli ein lagnadsdag for verdsarven «Vestnorsk fjordlandskap». Det kan bli ståande i historiebøkene som ein blåmåndag, eller det kan bli hugsa som ein festdag. Det skriv Norddal-ordførar Arne Sandnes i ein kronikk.

De er spent på oppgjøret

(TIDENS KRAV): Grisbonde Jon Arne Lesund i Surnadal kan tape 70.000 kroner, dersom ikke Staten imøtekommer landbrukets krav i årets jordbruksforhandlinger.

Oksen er 20 kilo tyngre

(ROMSDALS BUDSTIKKE): Det skal bli nok pinnekjøtt til jul og mer storfekjøtt i kjøttdisken. – Råvarene er her. I løpet av tre år har produksjonen både av sauekjøtt og storfekjøtt økt med godt over 5 prosent i Møre og Romsdal, sier Mathilde Solli Eide.

Jordvernet må få ein meir sentral plass i planarbeid

(SUNNMØRSPOSTEN - LEIAR): Fylkesmannen i Møre og Romsdal trappar opp aktiviteten for å styrke jordvernarbeidet. Det er bra. Vi bør på ingen måte seie oss nøgde med å vere mellom dei fylka i landet som byggjer ned mest verdfull matjord.

– Forstår ikke hvorfor

(DRIVA): Landbrukets krav var 1,45 milliarder, tilbudet fra staten er 410 millioner. Bondelagslederne i Surnadal og Rindal er undrende til hvorfor bøndene ikke imøtekommes mer nå, med tanke på den ferske jordbruksmeldingen.

Taper både på sau og ku

(DRIVA): Leder Oddvar Mikkelsen i Møre og Romsdal bondelag mener det er realistisk å tro at staten kommer til å gi et bedre landbruksoppgjør enn de 410 millionene de har tilbudt så langt.

Milevis med ulovleg piggtråd

(VESTLANDSNYTT): - Berre i Herøy er det milevis med ulovleg piggtråd. Vi har sett fleire døme på at dyr viklar seg inn i eller skjer seg opp på desse gjerda. Grunneigarane pliktar faktisk å ta vekk piggtråden. Orda kjem frå leiar i viltnemnda i Herøy, Sigurd Nygard.

Håper å unngå konflikt

(ROMSDALS BUDSTIKKE): Bønder i Molde tok lørdag et par timers pause i våronna for å stille på stand i sentrum. Målet var å informere om landbruket foran innspurten i Jordbruksoppgjøret.

Nå kommer dokumentaren om Farmen-Magnhild

(NATIONEN): Filmskaper Trygve Hagen har fulgt melkebonde og Farmen-deltaker Magnhild Vik fra Innfjorden i Rauma kommune i Romsdalen et år på gården. Dokumentaren kan snart sees på YouTube.

Våre samarbeidspartnere