Også i år åpnes grinder og fjøsdører, og publikum inviteres til Åpen Gard for å bli kjent med folk, dyr, gardsdrift og tradisjonelt landbruk. Hele familien får en spennende og annerledes dag.

Halsa Bondelag arrangerer Åpen Gård hos Ragnhild Liabø Fjeldstad på Liabø lørdag 25. august kl 11.30 – 16.00. Det blir konkurranse i potetskrelling, utstilling av dyr, matservering, bondesjakkturnering, ku-quiz, omvisning med historiefortelling på gården, minikonsert og barneridning.

Aure Bondelag er arrangør av Åpen Gard i Aure søndag 26. august kl 13.00-17.00. Under arrangementet hos Kari og Arne Goa i Årvågsfjorden blir det utstilling av kalver, sau og lam, geit og geitekillinger, høner med 6 forskjellige raser og nye og gamle traktorer. Andre aktiviteter er hopping i høyet, hesteridning for barn, utdeling av smaksprøver fra Tine, omvisning i kufjøset, natursti med flotte premier og trøtraktorløype.

I gammellåven på garden til Kari og Arve Goa blir det åpen gårdsbutikk og kafe med salg av rømmegrøt. Gammellåven gardsutsalg ble åpnet i fjor.

I år er det 30-årsjubileum for Åpen Gård, som er landbrukets store familiearrangement, og Bondelagets viktigste døråpner mellom landbruket og resten av befolkninga. Dette er dagen alle kan komme på gardsbesøk for å gjøre seg kjent med bonden, matproduksjon og livet på garden. Det er lokale bondelag som står bak de 120 arrangementene som holdes over hele landet i høst, og med god hjelp fra øvrige lokale landbruksorganisasjoner. De siste årene har mange tusen besøkende over hele landet fått oppleve en hyggelig dag på en gjestfri gard, der en får sett litt av kvalitetene ved norsk landbruk i den betydninga næringa har for produksjonen av mat, vedlikehold av kulturlandskap, levedyktige lokalsamfunn og verdiskaping.

Kontaktpersoner:

Halsa Bondelag, Marte Halvorsen, mobil 93 42 34 36, epost: martehalvorsen1@gmail.com

Vertskap: Ragnhild Liabø Fjeldstad, mobil  90 09 67 20

Aure Bondelag, Erik Olufsen, mobil 97 78 74 21, e-post: erik.olufsen@sweco.no

Vertskap og bonde Arve Goa, mobil 90 89 44 00

 

Averøy og Vestnes i september

Det blir også holdt Åpen Gard-arrangement i september:

8. september kl. 11.00-15.00: Averøy Bondelag med Asbjørg Ingeborgvik på Langåsen som vertskap.

15. september kl 12.00-16.00: Vestnes Bondelag har Åpen Gard på Troskothaugen gard med Torill Vinje og Helge Hoem som vertskap.