Også i år åpnes grinder og fjøsdører, og publikum inviteres til Åpen Gard for å bli kjent med folk, dyr, gardsdrift og tradisjonelt landbruk. Hele familien får en spennende og annerledes dag.

 

Halsa Bondelag

arrangerte Åpen Gård hos Ragnhild Liabø Fjeldstad lørdag 25. august. Det var utstilling av dyr, matservering, bondesjakkturnering, ku-quiz, omvisning med historiefortelling på gården, minikonsert og barneridning.

Under arrangementet arrangerte Halsa bygdekvinnelag potetskrellekonkurranse, der Anne Botten Stokke var best. Finalen i NM i potetskrelling går av stabelen i Vikingskipet på Hamar, 22. september.

Tidens Krav skrev i sin omtale av Åpen Gard i Halsa at selv om været var litt skiftende; både regnbyger og sol, var det bra med folk som besøkte gården.

Avisa Driva hadde i sin omtale at det ble et flott arrangement da Ragnhild Liabø Fjeldstad åpnet Negarden lørdag. Her var dyr, konkurranser, historiefortelling, og servering i kombinasjon. Dagen var grå, men opplevelsene var lyse og gode. Bondelagets intensjonen med denne Åpen Gård-dagen er å være en døråpner mellom landbruket og resten av befolkningen. Halsa Bondelag lykkes godt for gjennomføringen på Liabø denne dagen.

Se bilder og omtale fra Åpen Gard i Halsa i avisa Driva 29. august – klikk her

 

Aure Bondelag

arrangerte Åpen Gard søndag 26. august hos Kari og Arne Goa i Årvågsfjorden. Her var det utstilling av kalver, sau og lam, geit og geitekillinger, høner med 6 forskjellige raser og nye og gamle traktorer. Andre aktiviteter var hopping i høyet, hesteridning for barn, utdeling av smaksprøver fra Tine, omvisning i kufjøset, natursti med flotte premier og trøtraktorløype.

I gammellåven på garden til Kari og Arve Goa var det åpen gårdsbutikk og kafe med salg av rømmegrøt. Gammellåven gardsutsalg ble åpnet i fjor.

Aure Bondelag er godt fornøyd med gjennomføringen av arrangementet. De melder om god stemning og anslår besøkstallet til nærmere 300 hundre besøkende.

Se bilder fra Åpen Gard i Aure under

 

30-årsjubileum

I år er det 30-årsjubileum for Åpen Gård, som er landbrukets store familiearrangement, og Bondelagets viktigste døråpner mellom landbruket og resten av befolkninga. Dette er dagen alle kan komme på gardsbesøk for å gjøre seg kjent med bonden, matproduksjon og livet på garden. Det er lokale bondelag som står bak de 120 arrangementene som holdes over hele landet i høst, og med god hjelp fra øvrige lokale landbruksorganisasjoner. De siste årene har mange tusen besøkende over hele landet fått oppleve en hyggelig dag på en gjestfri gard, der en får sett litt av kvalitetene ved norsk landbruk i den betydninga næringa har for produksjonen av mat, vedlikehold av kulturlandskap, levedyktige lokalsamfunn og verdiskaping.

 

Averøy og Vestnes i september

Det blir også holdt Åpen Gard-arrangement i september:

8. september kl. 11.00-15.00: Averøy Bondelag med Asbjørg Ingeborgvik på Langåsen som vertskap.

15. september kl 12.00-16.00: Vestnes Bondelag har Åpen Gard på Troskothaugen gard med Torill Vinje og Helge Hoem som vertskap.

 

Bildeglimt fra Åpen Gard i Årvågsfjorden i Aure 26. august 2018: