Gjennom sommeren har flere tusen bilder blitt tagget med #komhit på instagram. Bildene er tatt gjennom de 250 rammene som lokale bondelag har snekret og satt opp. Målet var å koble det folk ser ut av bilvinduet med produksjon av mat og et vakkert landskap. Blant alle blinkskuddene har juryen valgt seg dette bildet som det fineste av dem alle.

Juryens begrunnelse:

Vakrere bilde av landbrukets kulturlandskap finnes knapt. Bildet har et nydelig lys. Jordbrukslandskapet får spille hovedrollen både ved hjelp av lyset og komposisjonen med gutten som skuer utover.

Juryen har bestått av ledertrioen i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, Bjørn Gimming og Frøydis Haugen.

– Jeg er imponert over alle bildene og de flotte motivene. Det er mange kreative bilder av landskapet som jordbruket er med på å forme. Jeg håper folk har stoppet opp og tenkt litt over hva de har sett i ramma, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

Det var Kristine Bakken fra Langevåg på Sunnmøre som tok bildet da hun var på sommerferie i Gudbrandsdalen. – Gudbrandsdalen er vakker, den er som et stort maleri. Vi var på vei ned fra Rondvassbu, og måtte stoppe og ta et bilde gjennom ramma. Det regnet en del den dagen, men da vi tok bildet stakk sola fram og det ble et fint lys over landskapet, forteller Kristine Bakken.

Vinneren takker for æren og premien: – #komhit har vært et flott tiltak for å eksponere bygdene og landskapet. Vi har besøkt flere rammer, og er opptatt av å kjøpe lokale matvarer der vi er, forteller Kristine Bakken.

Vinner gårdsferie

Premien i fotokonkurransen er en gårdsferie for inntil fire personer, og er midt i blinken for Kristine Bakken. 12 åringen Magnus, som er avbildet på vinnerbildet, er veldig interessert i gårdsarbeid, og er glad for å være med grandonkelen i traktoren.

Det er Sel og Vågå Bondelag som har satt opp ramma på veien opp til Mysuseter i Sel kommune. Lokallagsleder Berit Gutubø synes det er artig at det er et bilde tatt gjennom deres ramme som vinner konkurransen. – Rammene har blitt godt besøkt, det er tydelig at folk liker både ideen og kulturlandskapet de ser, sier Berit.

Et Norgeskart fylt med rammer

Koordinatene til rammeplasseringene er også samlet i et eget Norgeskart. På den måten fikk folk mulighet til å dra på rammejakt. Totalt er 255 rammer lagt inn, og kartet har hatt godt over 20 000 visninger. 

–  Vi har sett bilder av rammer fra hele landet. Det er et uttrykk for at landbruket ER i hele landet. De lokale bondelagene har virkelig bidratt til å vise fram ferielandet Norge denne sommeren. Tusen takk til alle som har snekra og satt opp rammer, sier bondelagsleder Lars Petter Bartnes.

Disse flotte bildene ble valgt ut som finalister: