Meld deg som husdyravløyser!

Publisert 18.03.2020
  • Tips en venn om denne siden

Landbrukstenestene i Møre og Romsdal samarbeider med kommunene i sitt ansvarsområde om å bygge opp en reservestyrke for husdyravløsning dersom behovet for ekstramannskap oppstår i forbindelse med Korona-pandemien.

Ordningen fungerer slik:

Dersom du har relevant bakgrunn/praksis innenfor landbruk med husdyr, oppfordrer vi deg om å melde fra til Landbrukstenester i din kommune om at du er tilgjengelig for oppdrag som avløysar for sjuke bønder.

Landbruk Nordvest: Fannestrandsvg. 63, 6415 Molde. Tlf: 46424400. E-post: nordvest@nlr.no

NLT Indre Nordmøre: Svartvassveien 2, 6650 Surnadal. Tlf: 71660700. E-post: indre.nordmore.landbrukstenester@n-lt.no

Storfjord Landbrukstenester: Postboks 132, 6211 Valldal. Tlf: 90976354. E-post: storfjord.landbrukstenester@n-lt.no

Vanylven Landbrukstenester:  6140 Syvde. Tlf: 94035906. E-post: anne@vrl.no

Personer med faglig bakgrunn fra landbruksskole, personer med tidligere erfaring som avløysar eller som bonde, elever og andre som er permitterte fra videregående skoler/høgskoler eller fra ordinær jobb og som har relevant bakgrunn er selvsagt svært aktuelle.

Landbrukstenester vil gi nærmere informasjon om vilkåra for å ta på seg en slik jobb.

Matproduksjon er en samfunnskritisk funksjon. Ved å ta på seg avløsning er du med på å sikre at vi alle kommer ut av Korona-situasjonen på best mulig måte.

Koronavirus mot klimakur

- Koronaviruset har gitt samfunnet ein kraftig vekkjar, og heller ikkje klimadebatten bør bli den same etter krisa, skriv skribent i Nationen, Audun Skjervøy, bonde frå Valldal og nyvalt styremedlem i Møre og Romsdal Bondelag.

Må bevare kanaliseringspolitikken

- Selv om regjeringen skulle legge mye penger på bordet, bør vi ikke inngå en avtale som ikke bevarer kanaliseringspolitikken, skriver styret i Møre og Romsdal Bondelag i sin uttale til jordbruksforhandlingene 2020.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Vellykket konferanse om levedyktig landbruk

Vel 170 personer deltok på den årlige næringskonferansen for landbruket i Møre og Romsdal i Molde fredag 6. mars om levedyktig landbruk. Det ble en vellykket konferanse med godt faglig påfyll for deltakerne.

UTSATT temadag eigarskifte

Temadag eigarskifte laurdag 28. mars er utsatt til situasjonen med koronaviruset normaliserer seg og vi kan gjennomføre møter igjen. Mest sannsynlig blir det ny temadag eigarskifte ein laurdag i september/oktober, men dato blir ikkje fastsett før i midten av august.

Kompliserte ordninger når bonden skal ha barn

Konrad Kongshaug fra Averøy er gjenvalgt som fylkesleder i Møre og Romsdal Bondelag. I en uttale om «når bonden skal ha barn» krever fylkesårsmøtet at bondeyrket må bli lettere å kombinere med graviditet og fødsel

Dette skjer i Møre og Romsdal Bondelag

Onsdag
27
mai

Styremøte M&R Bondelag

Molde
Mandag
23
november

Skattekurs og temakurs

Alexandra Hotell, Molde
Fredag
05
mars

Fylkesårsmøtet 2021

Hotell Alexandra, Molde

Våre samarbeidspartnere