God stemning og suksess med Åpen Gard

Publisert 26.08.2019
  • Tips en venn om denne siden

Tre generasjoner Gunnerød stilte som vertskap på Åpen Gard på Langhol i Molde. Bak fra venstre: Erling Tistel, Jorunn Gunnerød, Martha Gunnerød og Oddvar Gunnerød. Foran barna Sigurd (4), Tore (11) og Marte (8) Gunnerød Tistel.

God stemning og suksess med Åpen Gard i Surnadal og Molde i helga. Det er rapportene fra Fugelsøya i Øvre Surnadal med vel 300 besøkende og fra Langhol gard på Istad med nærmere 600 besøkende til gards.

Klikk på bildet over for å lese omtale på www.trollheimsporten.no 25. august 2019Også i år åpnes grinder og fjøsdører, og publikum inviteres til Åpen Gard for å bli kjent med folk, dyr, gardsdrift og tradisjonelt landbruk. Hele familien fikk en spennende og annerledes dag.

Surnadal Bondelag og Rindal Bondelag hadde felles Åpen Gård-arrangement søndag 25. august med Jo og Berit Fugelsøy i Øvre Surnadal som vertskap. Vel 300 besøkende var innom garden. Bildeglimt og omtale fra Åpen Gard i Surnadal (i PDF – klikk her) eller se her på www.trollheimsporten.no

Molde Bondelag hadde nærmere 600 besøkende da de arrangerte Åpen Gard 25. august på Langhol Gard på Istad med Jorunn Gunnerød og Erling Tistel som vertskap. Se bildene under.

Søndag 8. september holder Vestnes Bondelag Åpen Gard kl 12.00-16.00 på Øvstedal gård i Tresfjord på garden til Lasse Øvstedal Brenna.

I fjor var det 30-årsjubileum for Åpen Gård, som er landbrukets store familiearrangement, og Bondelagets viktigste døråpner mellom landbruket og resten av befolkninga. Dette er dagen alle kan komme på gardsbesøk for å gjøre seg kjent med bonden, matproduksjon og livet på garden. Det er lokale bondelag som står bak de nærmere 100 arrangementene som holdes over hele landet i høst, og med god hjelp fra øvrige lokale landbruksorganisasjoner. De siste årene har mange tusen besøkende over hele landet fått oppleve en hyggelig dag på en gjestfri gard, der en får sett litt av kvalitetene ved norsk landbruk i den betydninga næringa har for produksjonen av mat, vedlikehold av kulturlandskap, levedyktige lokalsamfunn og verdiskaping.

Bildeglimt fra Åpen Gard på Langhol Gard på Istad i Molde:

Styremedlem i Molde Bondelag, Gunnar Wentzel, på stand for Bondelaget.

Even Nilsen fra Bygdeungdomslaget stilte med konkurranse.

Hestene fra Molde Hestesportsklubb var et populært innslag.

Det var kø for å komme inn på omvisning i fjøset.

Forskernes klimaråd strider imot sunt bondevett

Bønder flest ønsker å bidra med gode klimatiltak, men når det mest effektive klimatiltaket er å redusere drøvtyggingen i vomma til drøvtyggerne, henger ikke den jevne bonde med, skriver organisasjonssjef Arnar Lyche i et leserinnlegg.

Samling for unge bønder

Bondelaget, Nortura, Tine, Felleskjøpet og Fylkesmannen inviterer til ny Samling for unge bønder, denne gongen til rundtur på øyane i Ytre Romsdal: Harøya, Finnøya og Gossen, fredag 7. og laurdag 8. februar 2020. Samlinga er gratis. Påmelding innan 26. januar.

Ny brosjyre om landbruket

Møre og Romsdal Bondelag har fått utarbeidet ny brosjyre om landbruket, som du kan lese interaktivt her.

Fylkesstyret på gardsbesøk i Ulstein

Fylkesstyret i Møre og Romsdal Bondelag hadde i år lagt sitt årlige to-dagers styremøte før jul til Ulsteinvik 11. og 12. desember, og benyttet anledningen til å få med seg to nyttige og lærerike gardsbesøk i kommunen.

Samlet til ledermøte i Averøy og Kristiansund

Vel 55 tillitsvalgte fra lokallagene og fylkeslaget, gjester og innledere deltok på det årlige ledermøtet i Møre og Romsdal Bondelag 15. og 16. november, som i år var lagt til Averøy og Kristiansund.

Landbruksutdanninga i Møre og Romsdal må styrkes – ikke svekkes

- Hvis fylkespolitikerne støtter fylkesrådmannens forslag om å bygge ned landbruksutdanningen i fylket, tvinges fremtidens bønder ut av Møre og Romsdal for å skaffe seg nødvendig yrkeskompetanse, skriver fylkesleder Konrad Kongshaug og organisasjonssjef Arnar Lyche i et leserinnlegg.

Regnskapsførere på skattekurs i Geiranger

Over 60 ansatte ved regnskapskontor som har samarbeid med Bondelaget har denne uka vært samlet på Union Hotell i Geiranger til det årlige skattekurset. Programmet gir de ansatte nyttig og viktig oppdatering på sentrale skatterettslige og regnskapsfaglige områder.

Østfoldbønder besøkte Møre og Romsdal

Det er store ulikheter mellom landbruket i Møre og Romsdal og Østfold, men også mye er likt. Det kom fram i samtaler og gardsbesøk da Møre og Romsdal Bondelag var vertskap for fylkesstyret i Østfold Bondelag i forrige uke.

450 på Åpen Gard på Vestnes

Med 450 besøkende innom garden i strålende solskinn søndag 8. september var det et godt fornøyd Vestnes Bondelag som arrangerte Åpen Gard på Øvstedal i Tresfjord.

- Klimadebatten er for smal

- Klimadebatten er for smal, sa Vilde Haarsaker (t.v.) fra AgriAnalyse på Møre og Romsdal Bondelags fagseminar om bygdeutvikling, ku-rap og matmakt på Dyregoddagane i Gjemnes fredag 30. august.

Dette skjer i Møre og Romsdal Bondelag

Fredag
07
februar

Samling for unge bønder

Ytre Romsdal: Harøya, Finnøya og Gossen
Fredag
06
mars

Landbrukskonferansen 2020

Hotell Alexandra, Molde
Fredag
06
mars

Fylkesårsmøtet 2020

Hotell Alexandra, Molde

Våre samarbeidspartnere