Fra Fannestranda i Molde (Foto: Gunnar Wentzel)

I år planlegger mange nordmenn ferien innenlands grunnet koronapandemien. Det kan bli trengsel i de mest kjente destinasjonene, og vi er oppfordret til å finne litt roligere steder å oppsøke. Det gir deg en god mulighet til å oppleve vakre kulturlandskap, i kanskje litt ukjente omgivelser.

– Vi i Norges Bondelag vil bidra til å løfte Norgesferien til et nytt nivå, samtidig som vi vise fram bondens viktige rolle som leverandør av vakkert kulturlandskap, gjennom kampanjen #komhit i sosiale medier, sier leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes.

Vi ønsker å gjøre folk mer oppmerksomme på hvor mye av landskapet vi ser som er formet av jordbruket.

–  Landskapet utgjør en viktig del av ferieopplevelsen for mange, og det er avhengig av et aktivt jordbruk. Dette er en del av samfunnsoppdraget til bonden, sier Bartnes.

Dra på rammejakt i sommer

Surnadal Bondelag har satt opp ramme ved rasteplassen langs fylkesveg 670 ved Surnadal sentrum (Foto: Ragna Marie Mauset)Lokallag over hele landet har snekret rammer og satt dem opp på steder de mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Det kan være vakkert landskap, lokalmat eller annet som har bondens signatur. Vi har samlet plasseringen av alle rammene i et kart så det skal bli enklere for deg å finne, så kan du samle rammer og opplevelser gjennom hele sommeren.

Men ikke la deg binde av rammen. For det er ikke bare rammer som kan deles bilder av på vår emneknagg. Du kan dele bilder av sveler du spiser på ferga, dyr du ser på beite eller kanskje en vakker kornåker du kjører forbi. Alt bonden bidrar med til ferie-Norge kan deles på #komhit, og aller helst merket med #stedsnavn også. Så andre kan finne fram til samme plass.

Følg oss i sosiale medier

Hver dag deler vi bilder på Norges Bondelag sin Instagramkonto @norgesbondelag. Vi vil også dele fylkenes egne anbefalinger på bondelaget.no og på vår Facebookside.

I våre kanaler kan du samle reisetips, samtidig som du deler dine bilder med andre. Vi reposter gjennom hele sommeren, og deler ut fine premier til de beste bildene hver uke.

Vår oppfordring i sommer til medlemmer, lokalbefolkning og turister er å stoppe opp, ta en titt på landskapet gjennom ramma, knipse et bilde og dele det i sosiale medier med #komhit.