Nyheter

- Stimuler til økt arealproduktivitet

Møre og Romsdal Bondelag sier i uttalen til årets jordbruksforhandlinger at vi må stimulere til økt arealproduktivitet. Styret viser til underskudd på grovfôrbasert kjøtt, og bekymring for melketilførselen på sikt. Det er viktig å øke matproduksjon på norske ressurser. Styret mener også at distriktsvirkemidlene er viktigere enn strukturdifferensierte tilskudd når det gjelder å holde landbruket i distriktsfylkene i gang.

”Norsk mat på bordet” samlet 220 deltakere

(12.03.2014) Næringskonferansen ”Norsk mat på bordet” i forkant av Bondelagets fylkesårsmøte samlet rekordstore 220 deltakere i bankettsalen på Hotell Alexandra i Molde 7. mars. - Vi må henge sammen, eller så blir vi hengt hver for oss, sa nestleder i Norges Bondelag, Brita Skallerud, da hun innledet om jordbruksoppgjøret og nytt politisk landskap.

Vestnes Bondelag kåret til Aktivt Lokallag

(11.03.2014) Vestnes Bondelag ble på fylkesårsmøtet i Molde 7. mars kåret til Aktivt Lokallag i Møre og Romsdal Bondelag. Fylkesleder Inge Martin Karlsvik overrekte vandrepremien, trekofferten, til leder i Vestnes Bondelag, Grete Misfjord og nestleder Anders Skavnes.

Bonden har verdens viktigste yrke

(09.03.2014) Bonden har verdens viktigste yrke. Uten bønder blir det ingen matproduksjon. Og verden trenger mer mat! sier årsmøtet i Møre og Romsdal Bondelag i en uttalelse.

- Bærebjelkene er i spill

(09.03.2014) Fylkesleder Inge Martin Karlsvik var i sin tale ved åpningen av fylkesårsmøtet i Molde 8. mars urolig over at alle de viktige bærebjelkene i landbruket er i spill. Det gjelder markedsordninger, jordvern, importvern, distrikts- og strukturprofilen i tilskuddsystemene.

Gjenvalg i M&R Bondelag

(09.03.2014) På fylkesårsmøtet i Molde 8. mars var det gjenvalg til alle verv i fylkesstyret i Møre og Romsdal Bondelag. Inge Martin Karlsvik, Eide, ble gjenvalgt som fylkesleder.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere