Nyheter

Temaark om husdyrgjødsel og lagerkapasitet

Riktig bruk av husdyrgjødsel gir mindre behov for innkjøpt gjødsel og redusert risiko for belastning på miljø og klima. For å møte de utfordringene vi har både lokalt og globalt, må husdyrproduksjonen drives mest mulig klima- og miljøvennlig. Nok lagerkapasitet er en forutsetning for riktig bruk av husdyrgjødsel.

Fylkesutvalet krev redusert inntektsgap

Fleirtalet av politikarane i fylkesutvalet i Møre og Romsdal ser det som spesielt viktig at ein ved komande og seinare jordbruksoppgjer har som mål å redusere inntektsgapet mellom bønder og andre grupper i samfunnet. Men fleirtalet forkasta ein ordlyd om at taket på melkekvotar ikkje blir fjerna.

Inspirerende samling for unge bønder

Møre og Romsdal Bondelags samling for unge, nye bønder i Molde 31. januar og 1. februar ga de 36 deltakerne godt med sosialt og faglig påfyll og motivasjon til å satse på ei framtid som bønder.

Satser på ei framtid i landbruket

På Bondelagets unge bønder samling i Molde i helga ble fem ungdommer som satser friskt på ei framtid i landbruket intervjuet av journalist Gunnar Sandvik i NRK Møre og Romsdal. Innslaget gikk på radioen fredag ettermiddag, her er lydfila med intervjuene.

Stor interesse for bonden i tidsklemma

Hele 75 bønder, rådgivere, konsulenter, saksbehandlere, tillitsvalgte og andre deltok på seminaret ”Bonden i tidsklemma” som Bondelaget, Landbrukets HMS-tjeneste og Fylkesmannen i Møre og Romsdal holdt på Rica Seilet Hotell i Molde.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere