Nyheter

Oddvar Mikkelsen ny fylkesleiar

Fylkesstyret 2016 Møre og Romsdal Bondelag (Arild Erlien)

(05.03.2016) Oddvar Mikkelsen frå Surnadal vart på årsmøtet i Molde 5. mars valt til ny fylkesleiar i Møre og Romsdal Bondelag etter Inge Martin Karlsvik, Eide, som hadde sagt fra seg attval etter seks år som fylkesleiar og 11 år i styret.

Frykter løsdriftskravet

(05.03.2016) Avtroppende fylkesleder Inge Martin Karlsvik sa i sin tale til fylkesårsmøtet at en gjennomføring av løsdriftskravet kan føre til at mange av de 500 båsfjøseierne i Møre og Romsdal vil velge å hoppe av lasset. - Jeg er sikker på at dette blir tidenes største rasjonalisering av norsk melkeproduksjon. De blå-blå sin rasjonaliseringspolitikk vil bare være en lett bris i sammenligning.

Nyttig temadag om eigarskifte

Det vart ein nyttig og lærerik temadag om eigarskifte for dei 70 unge og eldre bøndene som deltok på Møre og Romsdal Bondelags temadag på Vestnes Fjordhotell laurdag 13. februar. Bondelagets samarbeidsadvokat Ole Houlder Rødstøl sto for det faglege innhaldet.

Inspirerende helg for unge bønder

Samlinga for unge og nye bønder 29. og 30. januar ga de 42 deltakerne godt med sosialt og faglig påfyll og motivasjon til å satse på ei framtid som bønder. Farmen-vinner og bonde Magnhild Vik (bildet) fra Rauma var en av innlederne som inspirerte de unge bøndene.

- Ta vare på godt bondesamliv

70 personer deltok på konferansen om godt bondesamliv - møte om kjærleikens kår i landbruket med det noe utradisjonelle innholdet som tok oss på en reise fra landbruket på 1960-tallet til hvordan bevare lysten i en travel hverdag.

Møtte Norges Bondelag om samdrifter

Møre og Romsdal Bondelag var i begynnelsen av januar i møte med ledelsen i Norges Bondelag, der vilkårene for samdrifter var tema. - Samdriftssaken har vært en stor og tung sak i Møre og Romsdal over lang tid og fylkeslaget ser det som sin oppgave å jobbe for at Bondelaget sentralt ser nærmere på saken, sier fylkesleder Inge Martin Karlsvik.

Sunnmørsposten tar ein Listhaug

- Nei, vi er ikkje komne over Sylvi Listhaug heilt enno. Når Sunnmørsposten viser fram kor godt det går i landbruket, heilt utan kritisk blikk, minner det om PR-rådgjevaren sine gamle triks, skriv nestleiar i Møre og Romsdal Bondelag, Gunnhild Overvoll, i eit lesarinnlegg.

Regionmøter med lokale Bondelag

Møre og Romsdal Bondelag inviterer alle tillitsvalgte og styremedlemmer i lokale Bondelag til regionmøter på 4 steder i fylket om lagsarbeid og næringspolitikk. Tirsdag 19. januar holdes det dagmøte i Gjemnes og kveldsmøte i Tingvoll. Måndag 25. januar er det dagmøte i Ørsta og kveldsmøte i Ørskog.

Våre samarbeidspartnere