Nyheter

Rettigheter i forbindelse med koronautbruddet

Mange har spørsmål om hvilke regler og rettigheter som gjelder i unntakstilstanden som følger av korona-viruset. Her har vi samlet nyttig informasjon.

Råd til bonden om korona-smitte

Vask hendene, ha godt smittevern og lag beredskapsplan for gården.

UTSATT temadag eigarskifte

(12.03.2020) Temadag eigarskifte laurdag 28. mars er utsatt til situasjonen med koronaviruset normaliserer seg og vi kan gjennomføre møter igjen. Mest sannsynlig blir det ny temadag eigarskifte ein laurdag i september/oktober, men dato blir ikkje fastsett før i midten av august.

Retningslinjer i forbindelse med koronaviruset

Norges Bondelag forholder seg til myndighetenes anbefalinger i forbindelse med koronaviruset. Vi følger situasjonen og oppdaterer informasjonen løpende.

Giske Bondelag kåra til Aktivt Lokallag

(10.03.2020) Giske Bondelag vart på fylkesårsmøtet i Molde 6. mars kåra til Aktivt Lokallag i Møre og Romsdal Bondelag.

Kompliserte ordninger når bonden skal ha barn

(08.03.2020) Konrad Kongshaug fra Averøy er gjenvalgt som fylkesleder i Møre og Romsdal Bondelag. I en uttale om «når bonden skal ha barn» krever fylkesårsmøtet at bondeyrket må bli lettere å kombinere med graviditet og fødsel

- Vi har ikke plass til de som ikke har god dyrevelferd

(08.03.2020) Fylkesleder Konrad Kongshaug kom med klar tale på årsmøtet i Møre og Romsdal Bondelag: - Et feilskjær får store konsekvenser for hele næringa. Vi har ikke plass til de som ikke har god dyrevelferd.

Et svik mot grasbasert husdyrhold

(04.03.2020) - Det er lett å få inntrykk av at drøvtyggeren er landbrukets store klimaproblem, men det er all grunn til å problematisere dette, skriver organisasjonssjef Arnar Lyche og rådgiver Rose Bergslid i Møre og Romsdal Bondelag i et leserinnlegg.

Våre samarbeidspartnere