450 på Åpen Gard på Vestnes

Publisert 09.09.2019
  • Tips en venn om denne siden

Med 450 besøkende innom garden i strålende solskinn søndag 8. september var det et godt fornøyd Vestnes Bondelag som arrangerte Åpen Gard på Øvstedal i Tresfjord.

Åpen Gard var et samarbeid mellom tre bønder på Øvstedal. Garden til Lasse Øvstedal var vertsgard. I tillegg var Bjarne Øvstedal med Stall Øvstedal og Rita Kjersem og Jon Petter Syltebø på Jakobsgarden med på arrangementet.

Det var aktiviteter på to av gardene med gåavstand mellom Øvstedal gard og Jakobsgarden, mens Stall Øvstedal litt lenger unna var tilstede med hester og riding som aktivitet.

De besøkende kunne se smådyr som sauer, geit, høner og kaniner, det var aktiviteter som trøtraktor, riding og natursti, og det var en presentasjon av landbruket med moderne mjølkebruk og sauehold.

Tine og Nortura stilte med ulike smaksprøver, og Tresfjord bygdekvinnelag med steiking av vafler.

 Her er bildeglimt fra Åpen Gard i Tresfjord (Alle foto: Nils Øvstedal)

Lasse Øvstedal (t.h) stilte som vertskap, og hadde med seg gode medhjelpere i arrangementstaben.

 

 

Vellykket unge bønder samling i Ytre Romsdal

Publisert 

Det ble ei vellykket og inspirerende samling for unge bønder 7. og 8. februar i Ytre Romsdal, som ga de 40 deltakerne godt med sosialt og faglig påfyll og motivasjon til å satse på ei framtid som bønder.

Temadag Eigarskifte

Publisert 

Nærmar det seg eigarskifte på garden? Då er temadag om eigarskifte i landbruket laurdag 28. mars 2020 kl 10.30 – 17.00 på Hotell Alexandra i Molde eit nyttig kurs å delta på.

Fylkesstyret på gardsbesøk i Ulstein

Publisert 

Fylkesstyret i Møre og Romsdal Bondelag hadde i år lagt sitt årlige to-dagers styremøte før jul til Ulsteinvik 11. og 12. desember, og benyttet anledningen til å få med seg to nyttige og lærerike gardsbesøk i kommunen.

Godt for bonden

Publisert 

Velkommen til andre samling "Godt for bonden". Landbruk Nordvest og Bondelaget, og med støtte fra fylkeskommunen og Gjensidige, inviterer til sosial kveld torsdag 28. november fra kl 19.30. Møtested er Alexandra Hotell i Molde.

Samlet til ledermøte i Averøy og Kristiansund

Publisert 

Vel 55 tillitsvalgte fra lokallagene og fylkeslaget, gjester og innledere deltok på det årlige ledermøtet i Møre og Romsdal Bondelag 15. og 16. november, som i år var lagt til Averøy og Kristiansund.

Landbrukskonferanse i Surnadal 14. november

Publisert 

Surnadal Bondelag og Todalen Bondelag er medarrangører på Surnadal Sparebanks Landbrukskonferanse i Surnadal Kulturhus torsdag 14. november kl. 09.30 - 16.15.

Østfoldbønder besøkte Møre og Romsdal

Publisert 

Det er store ulikheter mellom landbruket i Møre og Romsdal og Østfold, men også mye er likt. Det kom fram i samtaler og gardsbesøk da Møre og Romsdal Bondelag var vertskap for fylkesstyret i Østfold Bondelag i forrige uke.

Bli med på FARM på Giske 24. oktober

Publisert 

Velkommen til FARM 2019, innovasjonskonferanse for landbruket, i Øygardshallen på Giske torsdag 24. oktober. Årets tema er dataflyt, næringssirkulasjon og nye salgskanaler med mange dyktige foredragsholdere.

Fokus på verdier, bruk og endring i kulturlandskapet

Publisert 

I overkant av 30 engasjerte personer møtte opp på Sæbø i vakre Hjørundfjorden fredag 27. september da Møre og Romsdal Bondelag arrangerte kulturlandskapskonferanse med tema verdier, bruk og endring.

Dette skjer i Møre og Romsdal Bondelag

Fredag
06
mars

Landbrukskonferansen 2020 «Levedyktig landbruk»

Hotell Alexandra, Molde
Fredag
06
mars

Fylkesårsmøtet 2020

Hotell Alexandra, Molde
Lørdag
28
mars

Temadag Eigarskifte

Scandic Hotel Alexandra, Molde

Våre samarbeidspartnere