Alle liker vafler!

Det tør iallfall vi å påstå. Her finner du flere gode vaffeloppskrifter!
Lukta av nystekte vafler er lukta av gjestfrihet, og det er den beste starten på en god prat. Derfor er det nettopp vafler lokale bondelag byr folk på denne våren!
Her er noen av våre anbefalte oppskrifter, kvalitetssikret av Norges Bygdekvinnelag og prosjektet Norsk Tradisjonsmat som løfter matskatter opp i lyset:
- Tradisjonsrike vafler
- Havrevafler - litt sunnere vafler med havregryn
- Rømmevafler
- Vafler uten egg og sukker
Kaker stekt i kakejern – som vafler, jønnbrød og goro – er blant de eldste kakeslagene vi har. Disse ble stekt i jern med et langt skaft, og ofte var det solid håndverk som lå bak hvert jern med deres pene mønstre. Jernene ble fylt med røre, og man holdt dem inn i varmen i grue eller peis. Etter at komfyrene kom i bruk ble det laget jern til å sette oppå komfyren. «Stekeplatene» på komfyren besto av ringer som kunne tas av, og man satte jernet over varmen når ringene ble tatt av. Husmødrene syntes at disse jernene var så mye mer lettvinne at de kalte dem for «maskin».
Vaffeljernet har «alltid» hatt fem hjerter. Vaffelmønsteret menes å være en etterligning av kakene i bikubene.
Vaffeloppskrifter finner vi i ulike varianter over hele landet, og som oftest var vaflene et resultat av de råvarene og eventuelt restene (f.eks. av grøt) som man hadde tilgjengelig.
Vafler kan varieres i det uendelige med norske råvarer i både røre og pålegg.
Rømme og syltetøy er klassikeren på toppen av vaffelhjertet. Har du prøvd rømme, rødløk og spekeskinke? Eller hva med blåmuggost og honning? Vafler passer til alt! Vel bekomme!