I februar 2023 reiser Norges Bondelag på studietur for å følge utviklinga i vårt solidaritetsprosjekt i Malawi, Bønder støtter bønder. Prosjektet er et samarbeid mellom Utviklingsfondet, Norges Bygdeungdomslag og Norges Bondelag.

 

Bli med på tur

I februar 2023 sender vi en liten delegasjon til Malawi, for å se hva midlene fra våre organisasjoner og våre medlemmer går til, og hente med oss inspirasjon hjem for å gjøre en enda bedre jobb med kunnskapsdeling og innsamlingsarbeid. Vi skal besøke prosjekter i områdene rundt hovedstaden Lilongwe og Mzuzu, nord i landet. Programmet innebærer blant annet besøk til modellbønder og ulike dyrkingsprosjekter, frøbanker og å bli kjent med arbeidet lokale partnerorganisasjoner gjør for å øke matsikkerheten til de svært fattige malawiske bøndene. Det vil også være besøk til ulike kvinne- og ungdomstiltak. På denne turen er det mulig å søke om å bli med. Vi har to åpne plasser, hvorav minst en bør være et fylkesstyremedlem. I tillegg reiser en representant fra styret, en fra administrasjonen og to fra Bygdeungdomslaget, totalt seks deltagere. 

 

Er dette noe for deg?

Har du lyst til å reise på en slik tur? Vi forventer av deg at du skal være med å spre engasjement og informasjon om prosjekt når vi kommer hjem.

Da kan du sende en kort søknad til oss. Vi vil gjerne at du svarer på følgende:

  • Hvem er du?
  • Hvorfor er dette interessant for deg?
  • Hvordan kan du bidra til å spre informasjon og skape engasjement om prosjektet underveis, og når du kommer tilbake?

Vi forventer av deg at du skal være med å spre engasjement og informasjon om prosjekt når vi kommer hjem. Søkere må være medlem av Norges Bondelag.

Søknad sendes til marte.gustad iversen@bondelaget.no innen 1. desember 2022.

Praktisk om turen:

  • Turen vil foregå over 10 dager, i tidsrommet 18. - 27. februar 2023 (+/- 1-2 dager).
  • Gruppa fra Norge vil bestå av seks personer.
  • Du må tåle litt kummerlige forhold og bilkjøring på humpete og støvete veier.
  • Tapt arbeidsfortjeneste etc. vil ikke dekkes, men Norges Bondelag dekker reise og opphold (det må påberegnes noe kjøp av egne måltider på reise).
  • Du må ha pass og vil måtte gjennomgå et vaksineprogram før reisen til Malawi.
  • Du må være villig til å drive informasjonsarbeid underveis og i etterkant av besøket.