Liv i fjøset og på jordet

På Snausen er melkeproduksjon hovednæring og i fjøset var det aktiviteter hele dagen. Melka skulle hentes, så midt på dagen kom tankbilen og både store og små fikk se og høre hvordan dette gjøres. Senere var dyrlege Roy Anders Berg i fjøset og fortalte om jobben sin og svarte på mange ulike spørsmål om kalvene. Hele dagen var det muligheter for å hilse på dyra i fjøset og smake på melk direkte fra tanken. Noe som viste seg å være veldig populært. – flere av ungene kom og ville ha mer, og i alt delte vi ut over 12 liter melk i små smaksglass, sier Einar Olav Ness. I tillegg til kyra var det både sau, mohairgeit, kanin og hest på plass på tunet.

Et annet veldig populært innslag på programmet var gjeterhundoppvisning ved Olav Tiller fra Verdal Sau og geit. Mange av de besøkende trakk mot jordet for å se den hardtarbeidende gjeterhunden Max holde kustus på sauene, samme hva slags krumspring de fant på.

 

Q-nst, stekt egg i konvolutt og Verdals sterkeste?

Kårgarasjen var for anledningen omgjort til galleri hvor Siri Sæter fra Verdal hadde stilt ut både store og små kyr i maleriform. Her kunne man også prøve seg på å male sin egen ku(nst). 

Gnist 4H sto for mange, populære aktiviteter for barna, i skogen var det tent bål hvor mange prøvde seg på å lage stekt egg i konvolutt. Køen var også lang både ved hoppinga i høyet, snekring, hesteridninga og trøtraktorkjøringa. 

Verdal Bygdeungdomslag kåret Verdals sterkeste i øvelsen melkespannholding. Mange sterke prestasjoner, bokstavelig talt! 

 

En flott dag

Vertsskapsbøndene Nina Høyem og Odd-Geir Lademo og arrangør Verdal landbrukslag kunne ikke vært mer fornøyde med dagen. Godt vær, fornøyde barn og voksne, populære aktiviteter og mange dyktige dugnadsfolk gjorde dette til et svært vellykket arrangement.