- Vi i Verdal og Vuku Landbrukslag ønsker i samarbeid med Ørens Meieri, Trønderlag Mat og andre lokalmatprodusenter å vise frem noen av de aller beste produktene Innherred har å by på av kortreist lokalmat, sier leder Liv Guri Kvello i Verdal landbrukslag.

Det vil bli nedskjæring av gris av Jørgen Baumfelder fra Trøndersopp, også kjent som Verdals soppsvenske kl 12.30. Samtidig vil en av de dyktige kokkene fra kjøkkenet på Ørens Meieri forklare hva slags mat man kan lage av de stykkene som blir lagt frem. Det blir minimarked inne i restauranten med prøvesmaking og salg av lokalmat.

Det vil bli lagt ut en rød tråd rundt i hele amfisenteret, som skal lede publikum og forbrukere til arrangementet. 

- Senere på kvelden kan du bestille bord og være med å nyte smakene fra lokalmatbufeen. Her er det lurt å forhåndsbestille, for da skal vi spise denne grisen, sammen med noe av lokalmaten som er vist frem. Hele måltidet vil bli kortreist, forteller Liv Guri Kvello.Og det unike denne kvelden er at du får møte både potet- og griseprodusenten, som vil fortelle hvordan de lager maten, som vi sitter og spiser, forteller Kvello videre. 

-Vi kommer også til å kåre Bondevenner i forbindelse med Bondevennaksjonen, som Norges Bondelag gjennomfører nå før jordbruksforhandlingene. Vi ønsker å vise frem og hedre noen av de folkene som jobber for et levende norsk landbruk”, sier Audhild Slapgård, leder i Vuku Landbrukslag.