Bønder fra hele Verdal samlet seg mandag til traktor aksjonen i øragatan. Til tross for supert våroinn vær kunne vi telle over 20 traktorer med div utstyr; blandt annet en med frauspreer, som kom rett fra åkeren.

Oppmøte var ved bensinstasjonen YX på formiddagen og derifra kjørte vi i kolonne gjennom gågata til Bunnpris. Der kuppet vi parkeringsplassen for en stund, satte opp tilsalgs plakater på traktorer og delte ut flygeblad.

Etterpå kjørte hele kolonnen til Nav, både for å søke jobb og spre informasjon til forbrukerne. Dermed ble det kolonnekjøring forbi Amfi sentret, gjennom gågata. På veien var det flere mennesker som viste tommelen opp og vinket til kolonnen. To traktorer parkerte rett utenfor døra til Nav og resten av kolonnen kuppet hele parkeringsplassen utenfor kinon.

En traktor med henger ble parkert rett utenfor døra til Mega med store plakater, med slagord som "tilsalgs pga dårlig landbruksoppgjør", "Ingen bønder, sulten trønder" og "Frisk norsk mat er godt på alle fat".  Flygeblad ble utdelt og vi møtte stor forståelse og mange trivelige kommentarer blandt verdalingene. Det er tydelig at forbrukeren er levende opptatt av sunn norsk mat!

Per Arne Nesjan Siri-Gunn Vinne og Ole Einar Ness gikk rett inn på Nav, med Verdalingen og filmkamera i hælene. De ønsket å snakke med en rådgiver, men det var ingen ledige og såpass stor kø at den får vi vente med til en annen gang. Istedet ble jobbtilbudene som henger på tavla saumfart.

En stilling som var utlyst var å kjøre rundt i Verdal for å samle inn bensinpriser - stillingen var på 2%. Per Arne mente at det var kanskje ikke så stor stilling, men med 100 % lønn og med ferie og fritid måtte det jo bare bli bra!

Aksjonen ble avsluttet med at leder i Verdal Landbrukslag, Jan Lundsaunet, takket alle for oppmøtet og informerte om fase 2, aksjon brødstopp, som starter i morgen. Kjøp masse brød. Tips dine venner om at det kan bli tomt for brød.

Før bøndene dro hjem til våroinna, ble det kjørt i kolonne forbi Rådhuset, mens det ble tutet til politikerne.

 

Tusen takk for en viktig og innholdsrik dag!