Bondevenner i Namdalseid
Namdalseid Bondelag har den siste uka hatt en runde med å utnevne bondevenner i bygda. Her er det både kokker som lager tradisjonsmat, restauranteier, økobonde, butikksjef og utsalg for kortreist mat.
De to kokkene Gunn Feragen og Eldbjørg Helland er kjent for å bruke lokal og norsk mat i sin matlaging. Oddveig Ressem og Lars Østring driver økologisk landbruk med allsidig drift, og er kjent for sine økologiske matprodukter av diverse typer røkt kjøtt og spekepølser. Helene Westvik på coop-marked i Sjøåsen er ivrig i lokalmiljøet og er flink til å skaffe matvarer som kundene ønsker. Hun driver en innbydende og ryddig butikk med norsk mat i hyllene. Kunstbutikken 2Mrom selger lokal kortreist mat i tillegg til sine egne kunstprodukter.
- Det er viktig å få med de som også videreselger lokal- og kortreist mat, sier leder Anette Liseter.
Fossekailln» restaurant på Statland er kjent for sin bruk av lokale leverandører og norsk mat, og Leif Petter Martinsen ble like overrasket som alle de andre utnevnte Bondevennene på Namdalseid.
Av Svein Tore Kolstad, Lokalavisa Verran/Namdalseid
- Vi setter stor pris på Lokalavisa og Svein Tore, forteller leder i Namdalseid bondelag, Anette Liseter. Journalist Svein Tore Kolstad ble skikkelig overrasket, da han også ble utnevnt til Bondevenn av Namdalseid Bondelag.