Nyheter fra Namdalseid Bondelag

ÅRSMØTEPAPIRER 2019

ÅRSMØTEPAPIRER 2018

ÅRSMØTE I NAMDALSEID BONDELAG 31.10.2018 KL. 1900 Gamle biblioteket på Namdalseid Samfunnshus

Årsmøte 2017

30. oktober avholder Namdalseid Bondelag sitt årsmøte.

Namdalseid årets lokallag

Namdalseid Bondelag er kåret til årets lokallag i Nord-Trøndelag.

Gjenvalg på leder Anette Liseter

13 medlemmer møtte på Solhaug grendehus da Namdalseid bondelag inviterte til årsmøte 25. oktober. Nestleder i Nord-Trøndelag bondelag Borgny Kjølstad Grande var invitert til møtet for å orientere fra fylkeslaget og diskutere med medlemmene om hvordan bonden ser på framtida.

Åpen Gård på Brørsbakken

28. august arrangerer Namdalseid Bondelag Åpen Gård på Brørsbakken hos Marius Brørs, Ina Moe Egenes, Oda og Trygve.

Anette Liseter fortsetter som leder

Namdalseid Bondelag holdt tirsdag 27. oktober sitt årsmøte på Lyngen Fjordhotell i Sjøåsen. Organisasjonssjef Anne Marit Igelsrud fra Nord-Trøndelag Bondelag var invitert. Hun orienterte blant annet om foreslåtte endringer i tilskuddsordninger for blant annet melkeproduksjon, ammekyr og grovforproduksjon.

Nå settes straks lærdom ut i praksis

I fjor høst inviterte Namdalseid bondelag til pløyekurs på Grøtmo. 19 medlemmer trosset regn og vind for å lære om nødvendige innstillinger både på plog og traktor, og hvordan de forskjellige plogene fungerer.

Inviterer til julebord

Faglagene ønsker å invitere medlemmene til felles julebord den 29. november klokken 19.30, på Lyngen Fjordhotell.

Leder Anette Liseter gjenvalgt

Tirsdag 14. oktober hadde Namdalseid Bondelag sitt årsmøte. Økonomirådgiver i Namdal Landbruksrådgiving, Per Helge Haugdal, var invitert dit for blant annet å orienterte om bondens økonomiske vinning/tap på leiejord.

Bondeaksjon

Namdalseid Bondelag lot seg naturligvis rive med i protestaksjonen mot et dårlig tilbud fra staten.

Bondevenner i Namdalseid

Namdalseid Bondelag har den siste uka hatt en runde med å utnevne bondevenner i bygda. Her er det både kokker som lager tradisjonsmat, restauranteier, økobonde, butikksjef og utsalg for kortreist mat.

Studiering og møte om jordbruksoppgjøret

Namdalseid bondelag har i løpet av januar hatt to dager med studiering der jordbruksoppgjøret 2014 var emne. Det var ikke den helt store interessen, men sju deltakere er bedre enn ingen.

Ny leder i Namdalseid Bondelag

Anette Liseter ble valgt som ny leder i Namdalseid Bondelag på årsmøtet tirsdag 22. oktober.

Pløyekurset som snødde bort...

Praktisk pløying sto på planen da Namdalseid Bondelag i samarbeid med Norsk Landbruksrådgiving Nord-Trøndelag arrangerte pløyekurs nylig. Men den praktiske delen forsvant i snøføyka...

Leder Oddbjørn Solum gjenvalgt

Mandag 15. oktober hadde Namdalseid Bondelag sitt årsmøte. Daglig leder i Namdal Landbruksrådgiving, Borgny Grande, var invitert til årsmøtet. Hun orienterte om bondens omdømmeprosjektets videre arbeid.

Anleggsmaskinførerbevis nødvendig og påkrevd

Siden 2002 har det vært krav om at alle førere av anleggsmaskiner over 20,4 hk skal ha anleggsmaskinførerbevis for maskina. Dette gjelder også ved bruk av egen maskin på egen eiendom så som gravemaskiner, hjullaster, minilaster og annet kjøretøy!

Namdalseid-bønder aksjonerte

Bondeaksjon på Namsos, leder Oddbjørn Solum og noen medlemmer fra Namdalseid deltok med traktor.

Inviterer til møte om Fv 17

Grunneiere som blir berørt av opprustinga av Fv 17 gjennom Namdalseid, inviteres til møte torsdag 2. februar. Der deltar både ordfører Steinar Lyngstad og advokat Stein Aage Sørvig, som skal orientere om grunneiers muligheter og rettigheter.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere