Trøndersk Matfestival - fest for liten og stor

  • Tips en venn om denne siden

Klare for å utforske Matfestivalen
Etter å ha vært med å klargjøre på bondelagets stand på Barnas Matfestival, var det tid for å ta resten av Matfestivalen nærmere i øyesyn.

Den trettende Trøndersk Matfestival i Trondheim er nå i gang. Og det er fest tre dager til ende. Bondelagets små medhjelpere dro ut på en reportasjereise. Vi rakk bare en brøkdel før vi måtte tilbake til desken.

I dag, torsdag 3. august,  var åpningsdagen for årets Trønderske Matfestival og grønnsakene fra Frosta ble rodd i land og bragt til torgs på tradisjonelt vis. "Kåffer ser du så lei dæ ut, mamma?" Neida, slett ikke lei seg men ufattelig stolt over de som fikk i gang og de som har utviklet dettet flotte arrangementet. Og det blir litt større for hvert år. Nå er det 145 lokalmatprodusenter som står og selger sine produkter i området som strekker seg gjennom Kongensgate i begge retninger, på torget og i Munkegata. Og bondelaget er med med sin tradisjonelle kornmaling i barneaktivitetsteltet øverst i Munkegata. Melet får barna med hjem sammen med oppskrift på vassgraut og "Kornboka mi". For vi vil gjerne at så mange som mulig lærer om hvor maten kommer fra.

Og festen varer til og med lørdag 5. august. Flere og flere produsenter blir med og i tillegg er det utviklet en festival i festivalen. Nemlig bryggerifestivalen. For også på området øl-brygging har det tatt av i Trøndelag og flere små og litt større produsenter starter opp.

Men hva fanget de små bondelagsreporternes interesse på deres runde? Gulrøtter fra Frosta, saueskinn fordi det er mykt å ta på, boller, is, blomster, farger ... og plutselig borte blant veldig mye folk. For der er mye folk på Matfestivalen. På hvert et telthjørne og benkeplass sitter folk og koser seg med mat. For du skal egentlig slippe å gå sulten hjem fra Trøndersk Matfestival! Ingen grunn til det i alle fall. Så ramlet vi innom teltet fra Fosen. Og der ble det "intimkonsert" med Anja og Geir Yngve Hovde (med hønelue). En ekte "Tuppeline-sang" ble fremført.

Ta turen til matfestivalen - ta deg god tid, og mye godt blir med i posen(e) hjem:-)

Dette skjer i Sør-Trøndelag Bondelag

Torsdag
02
August

Styredag for fylkesstyret i Sør-Trøndelag Bondelag 02.08.2018

Trondheim i forbindelse med Matfestivalen
Søndag
26
August

Åpen Gård i Rissa

Reins Kloster, Hans Henrik Hornemann
Tirsdag
28
August

Styremøte i Sør-Trøndelag Bondelag 28.08.2018

Bondelagets Servicekontor, Trondheim

Våre samarbeidspartnere