Grupperådgivning med lokallaget/naboene

NLR tilbyr grupperådgivning på klimakalkulatoren hvor i fellesskap kan sette seg inn i klimakalkulatoren og utforme en klimatiltaksplan. Slik kan en finne de rette klimatiltakene for ens egen gård med bistand fra en kvalifisert rådgiver. Alle deltakerne i grupperådgivninga stiller med egen PC og kjører klimakalkulator på egen gård.

Hvem kan bistå?

  • NLR
  • Mulig andre selskaper har eller kommer til å tilby lignende tjenester

E-læringskurs for klimakalkulatoren

Klimasmartlandbruk.no tilbyr e-læringskurs som gjennomgår klimakalkulatoren. Kurset består av moduler der du lærer om klimagassutslipp i landbruket og praktisk bruk av klimakalkulatoren. Dette nettbaserte kurset er ment for deg som bonde og deg som har tilknytning til næringen.

Vi oppfordrer alle bønder til å ta dette kurset, som er en grunninnføring i både klimaarbeidet til landbruket og en innføring til hvordan kalkulatoren faktisk fungerer og hva den regner på. Det kan gjøres alene eller i felleskap i lokallaget. Det er gratis å ta kurset. Du finner kurset her.

Se filmen Uår

'Uår' er en uavhengig dokumentarfilm av Differ Media, som har laget flere prisvinnende dokumentarer om klimaendringer og matproduksjon. Filmen er ca. 28 min lang, og egner seg godt som et utgangspunkt for videre diskusjoner. Hva er likhetene og forskjellene mellom å være bonde i et av verdens rikeste land, og et av verdens fattigste? Hva kan vi gjøre for å sikre nok mat i klimaendringenes tidsalder? Hvilke tiltak er aktuelle på gårdsnivå, på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå – i Norge så vel som i andre land?

  • Mer info om filmen finner du her. Siden inkluderer også et infoskriv med tips til aktiviteter som kan gjennomføres i et lokallagsmøte i forbindelse med filmvisning.
  • Filmen kan du se på NRK.no.

Tips til podkaster