Last ned invitasjon til temakveld Den nye bynære bonden i Trondheimsområdet

Målgruppe: Bynære bønder i Trondheimsregionen som er i gang med, eller går med planer om etablering av produksjon av lokalprodusert mat og opplevelser.

Bakgrunn: På stadig flere gårder i Trondheimsregionen satses det nå på lokalprodusert mat og opplevelser. Nærheten til Trondheim gir en unik tilgang til markedet, og det har det siste året kommet flere arenaer for omsetning av lokalprodusert mat.

Bynært landbruk er ett av satsingsområdene for Grønt Kompetansesenter på Skjetlein. Vi ønsker å være en møteplass der aktørene kan bygge nettverk og få påfyll av kompetanse. Kanskje er tiden inne for å etablere et nettverk av småskalaprodusenter i Trondheimsregionen? Slike nettverk er nå etablert over store deler av Trøndelag, f.eks. Smak og Opplev Melhus, Den Gylden Omvei, Rørosmat og Auk Smaker fra Stjørdalsføret.

Grønt Kompetansesenter inviterer nå til temakvelden «Den nye bynære bonden i Trondheims-regionen». Både de som er godt i gang med sin drift, de som nettopp har begynt og de som er på planleggingsstadiet, er velkommen! På slutten av kvelden blir det en liten idémyldring der vi ønsker innspill på videre aktivitet/kurstilbud.

Program for kvelden:

  • Velkommen om Skjetlein sitt arbeid for den nye bynære bonden
  • Fylkesmannen i Trøndelag sin satsing på urbant og bynært landbruk v/Kari Frøseth, seniorrådgiver Landbruksavdelingen
  • Er det plass til flere tilbydere innen lokalmat og opplevelser i Trondheimsområdet? v/Aslaug Rustad, daglig leder Oi! Trøndersk mat og drikke AS og leder for fagråd Mat og drikke i Næringsforeningen i Trondheim
  • Våre erfaringer med utvikling av Lerflaten gård v/Gro Helene Lerflaten
  • Fra idé til etablering. Hvor er det hjelp å få? v/Aud Herbjørg Kvalvik, finansieringsrådgiver Innovasjon Norge
  • Auk Smaker fra Stjørdalsføret Erfaringer med etablering av produsentnettverk
  • Idémyldring veien videre

Det serveres kveldsmat med lokale råvarer. Deltakerne betaler kr 50,- for maten ta med kontanter!

VELKOMMEN!

Arrangør: Grønt Kompetansesenter på Skjetlein med støtte fra Trondheim kommune