Debattdeltakere er landbruksminister og 2. kandidat for Fremskrittspartiet, Jon Georg Dale, Volda, 2. kandidat for Høyre, Marianne Synnes, Ålesund, stortingsrepresentant og 1. kandidat for Arbeiderpartiet, Else-May Botten, Molde, 2. kandidat for Senterpartiet, Geir Inge Lien, Vestnes og stortingsrepresentant og 1. kandidat for Venstre, Pål Farstad.

Tema for debatten er om norsk kvalitetsmat, vakkert landskap og et fremtidsrettet reiseliv er tre sider av samme sak.

Gunnar Nagell DahlDebattleder er Gunnar Nagell Dahl, som til daglig er matattaché ved landbruksavdelinga hos Fylkesmannen i Hordaland.

 

 

Nils Henning NesjeFør debatten serverer Bondelagskokken nydelige smaker med basis i vestlandsk fjordfe og upasteurisert melk. - Det er en stor ære, sa Nils Henning Nesje fra Langevåg i Sula da han sist vinter ble utnevnt til ny Bondelagskokk. Bondelagskokken utnevnes annethvert år av Norges Bondelag, og skal bidra til å skape bedre kon-takt fra bonde via kokk til forbruker. Sammen med utnevnelsen følger et stipend som skal benyttes til å forsterke og videreutvikle norsk mat-kultur og mathistorie.

 

Lene og Øyvind HavågUnder arrangementet vil Øyvind Havåg fortelle om familieprosjektet Norges Matfat. Lene og Øyvind Havåg fra Leikong i Herøy spiser utelukkende norsk mat i ett år. Siden 1. november i 2016 har familien Havåg kun spist mat som er dyrka i Norge. Øyvind Havåg forteller om bakgrunnen for dette valget og om hvordan det fungerer i praksis.

Gratis inngang. Velkommen.