Vi inviterer lokallag i Saltenområdet til kurs og konferanse på Nordland kultursenter i Bodø. Dag 1 er organisasjonskurs og dag 2 regionmøte. Det er mye å sette seg inn i som tillitsvalgt i lokallag og på organisasjonskurset får du en grunnleggende og grundig innføring i viktige forhold rundt drift av et lokallag. I regionmøtet er forberedelser til jordbruksforhandlingene tema, i tillegg til aktuelle saker i fylket og regionen. På organisasjonskurset er Inger Johanne Sveen fra Norges Bondelag instruktør. I tillegg deltar organisasjonssjef eller rådgiver fra fylkeskontoret og en eller flere fra fylkesstyret. Regionmøtet gjennomføres med ressurser fra fylkeskontoret og -styret.

Lokallagene oppfordres til å sende så mange som mulig fra styret med første vara, og leder for valgkomiteen på organisasjonskurset.

Programmet

Organisasjonskurset dekker tema som Bondelagets bakgrunn og historie, verktøy i det praktiske lokallagsarbeidet, og gir en god innføringi hvordan man jobber i et lokallag: arbeidsåret på lokalt nivå, i fylket og sentralt i Bondelaget. Det blir også gitt opplæring i Bondelagets næringspolitiske arbeid og kommunikasjonsarbeid.

Regionmøtet handler først og fremst om innspill som skal gis fra lokallagene til jordbruksforhandlingene. I tillegg tas aktuelle saker på fylkesnivå opp, og saker som er aktuelle i regionen. Her oppfordres lokallagene til å spille inn saker dere ønsker å sette fokus på.

Program for begge dagene kan lastes ned, se relaterte filer.

Praktisk informasjon

Kurs og møte (begge dagene) gjennomføres på Nordland kultursenter (den gamle landbruksskolen) i Bodø, mens overnattingen blir på Scandic Bodø Hotel. Middagen blir på en restaurant i byen, der hver enkelt bestiller det hun/han vil ha, og betaler selv.

Priser

Overnatting på Scandic Bodø Hotel: kr 1 390,- pr person i enmannsrom
Dagpakke organisasjonskurset: kr 400,-
Dagpakke regionmøtet: kr 300,-

Middag mandag: Etter innsjekking på hotellet går vi sammen til en restaurant i byen der hver betaler egen middag.

Kostnadsdekning

Lokallaget dekker deltagernes kostnader til overnatting, dagpakker og middag. For hvert styremedlem som deltar på organisasjonskurset vil lokallaget motta en støtte på kr 1 000,- per deltaker. For at alle skal ha mest mulig like muligheter for å delta på kurset dekker Norges Bondelag reisekostnader dersom dette overstiger kr 300,- per person. Lag med svak økonomi kan søke om støtte for å dekke mer av sine kostnader fra aktive lokallagsmidler.

Påmelding

Fyll ut påmeldingsskjemaet (et for hver deltager) og send til nordland@bondelaget.no innen 8. januar. Pass på å krysse av for kursstedet du vil delta og om du vil delta begge dagene eller bare en, med å markere om du skal ha dagpakke dag 1 og/eller dag 2.

Påmeldingsfrist

8. januar 2018.