Frokostseminar – Behov for å sikre norsk matproduksjon
Norges Bondelag inviterer til frokostseminar om behovet for å sikre norsk matproduksjon. Spørsmålet er høyaktuelt med økt internasjonal uro med to av verdens største landbruksprodusenter i krig, noe som påvirker matforsyningen til store deler av verden.
Du kan også se arrangementet her:
Passord: Bondefrokost12345
Kronesalen har et visst antall deltakere. Derfor må du gi beskjed om du kommer på e-post til infopost@bondelaget.no senest fredag 18. mars.
Den internasjonale situasjonen reiser også debatt om forsyningssituasjonen og matberedskapen her i landet. Hvilken betydning har dagens situasjon på kort og lang sikt, ikke bare for næringen, men også norske forbrukere? Hva er økonomisk status i næringen? Hva må til for å sikre en forutsigbar norsk matproduksjon og matvareberedskap?
En rekke engasjerte og dyktige foredragsholdere med ulike faglige ståsteder vil ta opp noen av utfordringene vi står overfor. Frokosten avsluttes med en politikerdebatt.
𝐓𝐢𝐝: Mandag 21. mars 2022
𝐒𝐭𝐞𝐝: Kronesalen i 5.etasje hos Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo.
Arrangementet er gratis.
𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺:
𝟬𝟴:𝟬𝟬: Frokost
𝟎𝟖:𝟑𝟎: Velkommen v/ Bjørn Gimming, leder Norges Bondelag
𝟎𝟖:𝟒𝟎: Norsk matvareproduksjons påvirkning av geopolitikk og klimaendringer – hva skal til for å sikre norsk matvaresikkerhet i årene som kommer? v/ Bjarne Schieldrop, Chief analyst commodities hos SEB
𝟎𝟖:𝟓𝟓: Innlegg v/statssekretær Wenche Westberg (Sp), Landbruks- og matdepartementet
𝟎𝟗:𝟎𝟓: Bondens økonomiske situasjon – utviklingstrekk v/ regnskapsfører Andreas Lundegård, Tveit Regnskap AS
𝟎𝟗:𝟐𝟎: Det politiske bildet for norsk landbruk våren 2022 v/ politisk redaktør Anne Ekornholmen i Nationen
𝟎𝟗:𝟑𝟓: Politisk debatt. Ledes av Lise Boeck Jakobsen, kommunikasjonssjef Norges Bondelag
𝟎𝟗:𝟓𝟓: Takk for i dag v/ Sigrid Hjørnegård, generalsekretær Norges Bondelag
𝟏𝟎:𝟎𝟎: Slutt
Generalsekretær i Norges Bondelag, Sigrid Hjørnegård, leder seminaret
Velkommen!