Denne våren er det mye som står på spill for norsk matproduksjon. Torsdag ventes innstillingen på den nye stortingsmeldingen om jordbrukspolitikken som vil stake ut kursen for landbruket. Hvordan endringene vil slå ut i anvendt politikk vil vi se i jordbruksoppgjøret i mai.

Torsdag morgen inviterer Bondelaget Stortingspolitikerne på frokost på Eidsvolls plass, for en prat om landbruk og matproduksjon. Frokosten serveres av Bondelagskokk Nils Henning Nesje.

Program:

  • Anja Gotvasli, bransjeansvarlig landbruk i Sparebank 1 Midt-Norge holder innlegg om landbrukets betydning for næringsutvikling og verdiskaping.
  • Geitebonde Hege Gonsholt fra Vinje i Telemark snakker om geitas plass i fortellingen om norsk landbruk.
  • Ingrid Aune, Arbeiderparti-ordfører i Malvik, Sør-Trøndelag mener det må være plass til de små og mellomstore gårdene.

- Vi vil bruke de små og mellomstore gårdene over hele landet til å produsere mer mat. Bare på den måten tar vi vare på mangfoldet som både politikere og forbrukere setter pris på, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

- Jordbruksmeldinga har nå blitt utsatt flere ganger, det er utrolig for landbruket at Stortinget nå lander denne saken på en god måte. Vi har store forventninger til at partiene på Stortinget har brukt tida godt, siden meldinga legger rammeverket for framtidig matproduksjon og muligheten for landbruk over hele landet, sier Bartnes.