Åpent møte om økologisk melk- og kjøttproduksjon
Onsdag
28
feb
Skjetlein vgs
11:00 - 15:30
Landbrukets Økoløft arrangerer møtet som er åpent og gratis, men husk påmelding innen 21. februar pga servering.
Salget av økologisk melk og kjøtt øker, men norsk økologisk produksjon blir hengende etter. Kan vi unngå økt import av økologisk mat ved å satse sjøl? Og hva vil det egentlig si å drive med økologisk melk og kjøtt?
Velkommen til åpent og gratis møte på auditoriumet på Skjetlein vgs!
Ordstyrer: Anders Eggen, Norsk Landbruksrådgiving
10.30 – Registrering, kaffe og kake
11.00 – Velkommen, Helen Pedersen, rektor Skjetlein videregående skole
11.10 – Landbrukets Økoløft, Kari Åker, Sør-Trøndelag Bondelag
11.20 – Behov for flere økologiske melkeprodusenter, Trond Vilhelm Lund, Rørosmeieriet
11.30 – Egne erfaringer med økologisk melkeproduksjon, Torbjørn Støre, #Inspirasjonsbonde i Landbrukets Økoløft
12.15 – Pause...
12.20 – Hvorfor Småbrukarlaget satser på økologisk, Knut Sjøvold, Sør -Trøndelag Bonde og Småbrukarlag
12.30 – Egne erfaringer med økologisk melk- og kjøttproduksjon, Anne Katrine Jensen, #Inspirasjonsbonde i Landbrukets Økoløft
13.15 – Økologisk varmlunsj i kantina
14.00 – Omvisning i fjøset, driftsleder på Skjetlein vgs, Torgrim Daling
14.15 – TINEs øko-satsing i Trøndelag, Ellen Kristin Syrstad, Tine Rådgivning
14.25 – Felleskjøpets øko-satsing på fôrvekster, Martha Grøseth, Felleskjøpet Fôrutvikling
14.35 – Nortura SA øko-satsing i Trøndelag, Lars Nordbotn, Nortura
14.45 – Regelverk for økologisk melkeproduksjon og grovfôr, Marit Reitan Sandvik, Debio
14.55 – Foregangsfylke økologisk melk og kjøtt: Erfaringer og veien videre, Elin Thorbjørnsen Norsk Landbruksrådgiving
15.05 - Bondens marked som omsetningskanal for økologiske produkter, Marit Nestande, Bondens marked Trøndelag
15.15 – Spørsmål og svar (15 min.)
Spørsmål og påmelding innen 21. februar 2018 til marte@oikos.no
Ordstyrer: Anders Eggen, Norsk Landbruksrådgiving
10.30 – Registrering, kaffe og kake
11.00 – Velkommen, Helen Pedersen, rektor Skjetlein videregående skole
11.10 – Landbrukets Økoløft, Kari Åker, Sør-Trøndelag Bondelag
11.20 – Behov for flere økologiske melkeprodusenter, Trond Vilhelm Lund, Rørosmeieriet
11.30 – Egne erfaringer med økologisk melkeproduksjon, Torbjørn Støre, #Inspirasjonsbonde i Landbrukets Økoløft
12.15 – Pause...
12.20 – Hvorfor Småbrukarlaget satser på økologisk, Knut Sjøvold, Sør -Trøndelag Bonde og Småbrukarlag
12.30 – Egne erfaringer med økologisk melk- og kjøttproduksjon, Anne Katrine Jensen, #Inspirasjonsbonde i Landbrukets Økoløft
13.15 – Økologisk varmlunsj i kantina
14.00 – Omvisning i fjøset, driftsleder på Skjetlein vgs, Torgrim Daling
14.15 – TINEs øko-satsing i Trøndelag, Ellen Kristin Syrstad, Tine Rådgivning
14.25 – Felleskjøpets øko-satsing på fôrvekster, Martha Grøseth, Felleskjøpet Fôrutvikling
14.35 – Nortura SA øko-satsing i Trøndelag, Lars Nordbotn, Nortura
14.45 – Regelverk for økologisk melkeproduksjon og grovfôr, Marit Reitan Sandvik, Debio
14.55 – Foregangsfylke økologisk melk og kjøtt: Erfaringer og veien videre, Elin Thorbjørnsen Norsk Landbruksrådgiving
15.05 - Bondens marked som omsetningskanal for økologiske produkter, Marit Nestande, Bondens marked Trøndelag
15.15 – Spørsmål og svar (15 min.)
Spørsmål og påmelding innen 21. februar 2018 til marte@oikos.no