Et krav for økt matproduksjon!

  • Tips en venn om denne siden

Nysådd kornåker

Østfold Bondelag sendte 12. mars inn sine innspill til årets jordbruksforhandlinger til Norges Bondelag.

Østfold Bondelag ønsker i sitt innspill særlig å prioritere en god kornøkonomi, bruk av prisnedskrivingstilskudd, å øke RMP-potten, å øke potten til investeringsvirkemidler, å styrke velferdsordningene, å prioritere små og mellomstore bruk i budsjettmidlene og å få på plass et klima- og miljøfond, der midler an avsettes ett år for å brukes et annet til tiltak som gjør matproduksjonen mer klimasmart.

Hele innspillet finner du ved å trykke lenka til høyre for denne artikkelen.

Innspill til jordbruksforhandlingene 2018

Østfold Bondelag sendte 8. desember inn innspill om jordbruksforhandlingene 2018 til Østfold fylkeskommune. I innspillet legger Østfold Bondelag blant annet vekt på velferdsordninger, investeringsvirkemidler, klimafond og kornøkonomi. Innspillet finner du til høyre for denne artikkelen.

Grisunger

Enighet om fordeling

Faglaga og staten blei 26. juni, enige om fordelingene i den økonomiske ramma Stortinget vedtok 16. juni.

Markus Kynningrød, Lise Thorsø Mohr og Svend Arild Uvaag

Bønder viser verdiskapinga

Fredag ettermiddag samlet en rekke østfoldbønder seg på torget i gamlebyen Fredrikstad. Der hadde de lagt ut over 750 caps rundt statuen av byens grunnlegger Fredrik II.

Melkekartonger med klistremerker

Mer på kjøpet

Har du kjøpt en matvare med et grønt klistermerke? Da har du fått mer på kjøpet enn bare mat.

Svend Arild Uvaag

Ingen satsing på jordbruket

- Regjeringa viser ingen vilje til å satse på jordbruket, og følger ikke opp Stortingets jordbrukspolitikk. Vi kunne ikke skrive under på en jordbruksavtale som bidrar til å svekke norsk matproduksjon, sier leder i Østfold Bondelag, Svend Arild Uvaag.

Svend Arild Uvaag

Gir med den ene hånda og tar med den andre

- Regjeringa forholder seg ikke til vedtakene Stortinget gjorde for bare 14 dager siden. Med statens tilbud til jordbruksforhandlingene øker gapet til andre inntektsgrupper, sier leder i Østfold Bondelag, Svend Arild Uvaag.

Svend Arild Uvaag

Et krav for Østfoldbonden

- De viktigste ressursene i norsk landbruk er matjorda og menneskene som driver den, og nå må bøndene få økonomiske muskler til å satse videre. Jordbruket har levert et krav som er ambisiøst løft på dette området, sier fylkesleder Svend Arild Uvaag.

Tresker og traktor med tilhenger

Østfold Bondelag sitt innspill til jordbruksforhandlingene 2017

Innspillet er basert på fylkesstyrets behandlinger av dette 16. februar og 15. mars 2017. Østfold Bondelag har mottatt innspill fra felles korn- og miljøutvalg og grøntutvalg med Akershus Bondelag, samt innspill fra 18 lokallag, og åtte produsentlag, avlslag og organisasjoner. Innspillet er bygd opp etter mal fra Norges Bondelag.

Dette skjer i Østfold Bondelag

Tirsdag
10
April

Årsmøte i konsernet Nortura

Onsdag
11
April

Fagdag: Etablering av gårdsvarmeanlegg

Gamle meieriet, Busterudkleiva 54, Halden, i 2.etg.
Tirsdag
17
April

Styremøte Østfold Bondelag

Løkenveien 4, Askim

Våre samarbeidspartnere