I vår delte alle lokallagene i Innlandet ut nesten 10.000 kålplanter til 380 barnehager. Noen planter har kanskje gått dukken, mens andre har vokst seg til store og fine kålplanter.

I Fåvang Barnehage kikker ungene spent nede i kassa for å sjekke hvordan det går med plantene.

Prosjektet "Vi dyrker Innlandet" er en del av Norges Bondelags jubileumsmarkering "Vi dyrker landet". Det er et samarbeid mellom Innlandet Bondelag, grønnssaksprodusent Louise Gjør, Statsforvalteren i Innlandet og Norgro, og prosjektet er støttet av Innlandet Fylkeskommune.

Nå har det gått halvannen måned, og kålplantene har, ved hjelp av jord, vann, gjødsel, sol, og ikke minst godt stell fra barnehagene, vokst seg store og fine. Om det har gått skeis med noen av dem, kan det ha ha blitt litt for mye eller litt for lite av noen av faktorene som er nevnt først i avsnittet. Men bilder vi har fått inn, viser at det vokser og gror rundt om i Innlandet:

Frodig vekst i fargerik kasse i Birkebeineren Barnehage i Åmot

Kålplanter i Nes Barnehage 21. juni. Samme kasse og samme planter halvannen uke seinere. Her går det unna!

 

 

Kassene var klare i Trollskogen Barnehage på Raufoss og kassene fylles med små kålplanter
små hender steller godt med små planter og det vokser godt i kassene i Trollskogen på Raufoss

 

 

Store og fine kålplanter i Trysil

 

I Utsikten Barnehage i Ottestad har de allerede laget grønnkålchips av avlingen.

 

Gleden gjennom å se veksten gjennom sommeren fra spede planter eller frø til spiselige vekster senere i sesongen kan ikke overvurderes. Det er ekstra moro at Statsforvalteren tente såpass på idèen at de har gjort det samme for Innlandets 70 sykehjem.

Vi er spente på fortsettelsen utover sommeren, og anbefaler både barnehager og sykehjem i Innlandet om å legge ut bilder på instagram og facebook med emnknaggen #vidyrkerlandet

Plantene trives godt ved Øystre Slidre Helsetun. Tatt 3. juli.