Det er Innlandet Bondelag og Sparebank1 Østlandet som står bak prisen som nå deles ut for sjette gang. Astrid Oshaug fra Sparebank1 Østlandet og Elisabeth Gjems fra Innlandet Bondelag sto for overrekkelsen.

Prisvinner Nora Sandberg flankert av Astrid Oshaug fra Sparebank1 Østlandet og vår egen fylkesleder Elisabeth Gjems. Foto: Inger Johanne Sveen, Innlandet Bondelag

 

Ærlig og usminket bilde av næringa

- Nora gir et ærlig og usminka bilde av det tradisjonelle norske landbruket, hver dag, sa Elisabeth Gjems under overrekkelsen. Med 1000 besøkende på instagram  hver dag får folk se hvordan livet i landbruket er, både de ulike arbeidsoppgavene vi har gjennom dagen og ikke minst arbeidstida og arbeidsmengden, sa hun.

Årets vinner er særdeles kreativ, tar seg sjøl passe uhøytidelig, og formidler livet som melkebonde gjennom sosiale medier på en ærlig, morsom og engasjerende måte.

Nora er en aktiv melkebonde fra Furnes i Ringsaker. Hun tok over garden i 2020, og på instagramkontoen @noraasandberg deler hun hverdagen som bonde for å vise hvor maten faktisk kommer fra. En influenser med begge beina på jorda eller i fjøset. Hun poserer både i fjøsdress og i kjole, alltid jordnær.

 

Nora Sandberg får Innlandets Matpris 2021. Foto: Inger Johanne Sveen, Innlandet Bondelag

 

- Stas å bli sett

En glad prisvinner på podiet etter prisoverrekkelsen. - Jeg gjør dette fordi jeg mener deg er viktig for næringa, og det er stor stas å bli sett. - Dette inspirerer til å dele mer, sier hun.

Prisen er på 25.000 kroner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noen glimt fra Noras instagramkonto

 

 

Mangfoldig finalistgruppe

Fire finalister med fire helt forskjellige profiler kjempet i år om prisen. Felles for dem alle er at de fremmer mat og landbruk på en positiv måte. De fire finalistene var:

  • Julie og Sjur Sigstad, Biri
  • Nora Sandberg, Furnes
  • Ida Gillebo, Øyer
  • Dyrk Mølle v/Ingrid og Aasmund Gardseth, Tynset

 

Det var ekstra moro at Nora denne uka også ble intervjuet av NRK om reaksjoner etter Stortingsvalget (3 minutter ut i sendinga). Vi gjør oppmerksom på at det var dagen etter at avstemmingen til Innlandets Matpris var avsluttet, og dermed ikke hadde noen innvirkning på stemmegivningen.

 

Tidligere prisvinnere

  • 2019: Eggen Gardsysteri
  • 2018: Tyinlam
  • 2017: Linda Suleng
  • 2016: Louise Gjør
  • 2015: Valborg Alhaug