Det er Innlandet Bondelag og Sparebank1 Østlandet som står bak prisen som nå deles ut for sjuende gang. Astrid Oshaug fra Sparebank1 Østlandet og Elisabeth Gjems fra Innlandet Bondelag sto for overrekkelsen.

 

- Vi har så mange dyktige produsenter i innlandet og flotte kandidater til Innlandets Matpris, sa fylkesleder Elisabeth Gjems under overrekkelsen. - Det slår meg nå at det er mange kvinner blant de nominerte og tidligere prisvinner i tillegg til årets vinner. Årets vinner driver med slaktegris, setteløk, såkorn, skog og ikke minst selvplukk av bringebær. - Hun er en god ambassadør for næringen, fortsetter Elisabeth. Hun har tatt opp igjen "arven" med å starte med selvplukk igjen og alt de produserer av bringebær selges direkte fra gården.

 

Julie Engeloug takket de som nominerte dem, juryen som plukket ut finalistene og de som har stemt på dem. - Jeg blir stolt og rørt over å få så mange positive tilbakemeldinger, og at det vi gjør også betyr noe for andre. Hun takket hele storfamilien som drar lasset sammen, dyktige sommerhjelper og alle som har besøkt dem og vil ta del i opplevelsene de skaper på gården.

 

Prisvinner Julie Engeloug sammen med Astrid Oshaug fra Sparebank1 Østlandet og Elisabeth Gjems fra Innlandet Bondelag

 

Bringebæropplevelser på Løten

Julie Engeloug er bringebærprodusent i Løten. På Grimset gård ønsker hun og familien å gi alle besøkende en bringebæropplevelse. De satser på selvplukk og selger alt direkte fra gården på i Løten. Mange kommer for å nyte gode og smakfulle bær i flotte omgivelser.

I tillegg driver de med slaktegris, setteløk, såkorn og skog.

I bærsesongen åpner de Grimsetkjelleren, en koselig kjeller de har satt i stand under hovedhuset. Her i kjelleren, samt ved koselige hagebord ute mellom hovedhuset og bringebæråkeren, serveres en kaffetår med bringebærsnurrer eller vaffel med bringebær attåt.

Julie Engeloug er forøvrig en av de åtte produsentene som ble portrettert i serien Innlandsbonden; åtte bønder  med åtte ulike produksjoner fra åtte regioner. Denne serien ble laget i forbindelse med sammenslåing av Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag til Innlandet Bondelag i 2020.

Bli bedre kjent med Julie Engeloug og Grimset Gård i portrettet Bringebær fra egen åker blir deilig kaffemat i kafèen.

Julie Engeloug sjekker bringebæra.

 

Finalistene representerer Innlandet godt

Fire finalister med fire helt forskjellige profiler kjempet i år om prisen. Felles for dem alle er at de fremmer mat og landbruk på en positiv måte. De fire finalistene var:

  • Grimset Gård v/Julie Engeloug, Løten
  • Bjørnhild Vigerust, Dovre
  • Vang Gård v/Per Odd Gjestvang og Camilla Rostad, Østre Toten
  • Valmsnes Gård v/Julie Dahl og Jonas Ruud-Lund, Åmot

 

Tidligere vinnere av Innlandets Matpris

Det er som nevnt sjuende gang vinner av Innlandets Matpris kåres. Her er de tidligere vinnerne:

  • 2020: Nora Sandberg
  • 2019: Eggen Gardsysteri
  • 2018: Tyinlam
  • 2017: Linda Suleng
  • 2016: Louise Gjør
  • 2015: Valborg Alhaug