Det er Innlandet Bondelag og Sparebank1 Østlandet som står bak prisen som i år deles ut for sjette gang. Vi ønsker med prisen og hylle gode ambassadører for Innlandets matproduksjon, sier Anne Rustad i Innlandet Bondelag. Hun sitter i juryen som har valgt ut fire finalister blant de over 30 nominerte. Kriteriene for nominasjon var:

  • Fremmer mat og landbruket på en positiv måte
  • Er nyskapende, fremtidsrettet og viser innovasjonsevne
  • Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringen
  • Har forankring i Innlandet med fokus på lokalprodusert mat

Juryen har nå gjort jobben sin, og her er de fire finalistene:

  • Julie Sigstad, Biri
  • Nora Sandberg, Furnes
  • Ida Gillebo, Øyer
  • Dyrk Mølle v/Ingrid og Aasmund Gardseth, Tynset

I år er det en god blanding av matglede, opplevelser, lokalmat og innovasjon både i produktutvikling og salg og formidling av gardbrukerens gode og mindre gode dager. 

Vi har fire særdeles verdige finalister, og nå er det opp til dere: Hvem skal vinne Innlandet Matpris i år? Stem fram din favoritt i her:

Prisen deles ut under Midt i Matfatet i Vikingeskipet på Hamar søndag 19. september.

 

 

Mer om finalistene:

 

Julie Sigstad

Julie SigstadSigstad Gård på Biri er en gard for opplevelser og matglede. Her arrangerer Julie Sigstad selskaper, de tilbyr overnatting, catering og en smaksopplevelse på stabburet der skinkene fra egne utegriser henger. De startet opp med utegris i 2017, og jobber med å koble reiseliv og landbruk. De har nå et 3 års prosjekt hvor fokuset er å utvikle nye produkter og måter å jobbe på. Dette for å benytte mest mulig av egen gård, eget korn, eget kjøtt og hage, samt øke samarbeid med de lokale rundt seg.

https://www.facebook.com/Sigstadgaard/

https://www.instagram.com/sigstadgard/

 

 

Nora Sandberg

Nora SandbergNora Sandberg er en aktiv melkebonde på Furnes. På instagram deler hun hverdagen som bonde for å vise hvor maten faktisk kommer fra. En influenser med begge beina på jorda eller i fjøset. Hun poserer både i fjøsdress og i kjole, alltid jordnær. Hun formidler livet som melkebonde gjennom sosiale medier på en ærlig, morsom og engasjerende måte.

https://www.facebook.com/nora.sandberg

https://www.instagram.com/noraasandberg/

 

 

Ida Gillebo

Ida GilleboIda Gillebo er svine- og grønnsaksbonde i Øyer. I solhellinga ned mot Gudbrandsdalslågen produserer hun en mengde ulike grønnsaker og poteter. Hun startet med et mål blomkål og brokkoli for tre år siden, og har siden økt areal og mangfold i åkeren. Under låvebrua på garden, har hun investert i eget kjøle- og pakkerom. Produktene selges gjennom Gudbrandsdalsmat, til lokale hoteller og gjennom egen salgsbod på garden som er "oppe støtt". Her kan både turister og innbyggere hente kilovis med grønt hver dag hele sommeren.

https://www.facebook.com/Gillebosystun

https://www.instagram.com/gillebo_systun/

 

 

Dyrk Mølle v/Ingrid og Aasmund Gardseth

Aasmund og Ingrid Gardseth i Dyrk Mølle. foto: Audun Jøstensen Lutnæs/TynsetingenPå garden på Telneset i Tynset dyrker Ingrid og Aasmund Gardseth bygg på 500 meter over havet. Bygget, som tidligere gikk til dyrefôr, males på egen mølle til byggmjøl og byggryn - ernæringsrik menneskemat! Ingrid er ernæringsfysiolog og grûnder, og er aktiv som foredragsholder og har fått stor oppmerksomhet i markedet og mediene. De fremmer bygg i Norge på en veldig god måte.

https://www.facebook.com/dyrkmolle/

https://www.instagram.com/dyrkmolle/

 

Bygg på Tynset - snart klart for tresking