De fire kandidatene er plukket ut etter forslag fra publikum og valgt ut av representanter fra SpareBank 1 Østlandet og Innlandet Bondelag. Tusen takk for alle forslagene, det var mange varierte og gode forslag!

Kandidatene som er plukket ut oppfyller én eller flere av følgende kriterier:

  • Fremmer mat og landbruket på en positiv måte.
  • Er nyskapende, fremtidsrettet og viser innovasjonsevne.
  • Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringen.
  • Har forankring i Innlandet med fokus på lokalprodusert mat.

Årets kandidater:

 

Skarstad Gartneri & Gårdsmarked

Skarstad Gartneri & Gårdsmarked - Dagsferske, smakfulle grønnsaker rett fra gården.

På Skarstad Gartneri & Gårdsmarked driver de gårdsbutikk med salg av lokalmat og et stort utvalg egenproduserte grønnsaker og poteter. I tillegg har de en hyggelig gårdskafé hvor de tilbyr hjemmebakst og lette lunsjretter med egne grønnsaker i sesong. 

Dølakjøtt

Dølakjøtt - Lokale matopplevelser i verdensklasse.

Dølakjøtt er en håndverksbasert delikatesseforretning på Otta, med et bankende hjerte for lokalt landbruk og de virkelig gode råvarene. Helt i sentrum for all virksomhet i Dølakjøtt står de lokale mattradisjonene.

Avdem Gardsysteri

Avdem Gardsysteri - Familiedrevet gardsyseri som ystar av rå,
upasteurisert melk fra egne kyr.

Avdem Gardsysteri åpnet sommeren 2005 og produserer både tradisjonsprodukt som pultost, rømme og smør, og merkontinentalt inspirerte oster som Mor Åse, Fjelldronning og Bufast, ysta av upasteurisert melk fra egne kyr.
 

Breisjøseter Turisthytte

Breisjøseter Turisthytte med Håkon Magne Skjøren
- matopplevelser du ikke har opplevd før.

Breisjøseter Turisthytte i Alvdal Vestfjell drives nå av 5. generasjon, kokk Håkon Magne Skjøren. Her kan en velge mellom 3 retter seterkost eller en stor matopplevelse med mange innovative retter inspirert fra topp restauranter rundt om fra hele verden. 

Les mer om alle kandidatene og stem på din favorittkandidat her!