Her er rådgiver Anne Rustad fra Bondelaget ved prisutdelingen i 2016, da tidligere prisvinner Valborg Alhaug delte ut pris til Louise Gjør, sammen med Sparebankens representant Håvard Bjørgen.   

- Vi gleder oss til å gjennomføre denne kåringen, som vi nå må kunne kalle tradisjonsrik. Seks ganger før har vi delt ut denne matprisen. Vi har så mange gode ambassadører for den fantastiske matregionen vår. Vi fryder oss over å vise fram de dyktige folka og den gode og viktige matproduksjonen som de står for, sier Anne Rustad, rådgiver i Innlandet Bondelag.

Alle kan foreslå kandidater fram til 30. august 2022. Blant de mottatte forslagene vil representanter fra SpareBank 1 Østlandet og Innlandet Bondelag plukke ut fire finalekandidater som går videre til en åpen avstemming på nett.

De fire finalistene blir fremmet gjennom våre nett- og facebooksider i september, slik at alle som ønsker kan gi sin stemme. Finaleavstemningen foregår fra 6. til 13. september. 

Vinneren blir presentert på Midt i Matfatet 2022 i Vikingskipet på Hamar søndag 18. september.

Kandidaten bør inneha noen av følgende kvaliteter:

  • Fremmer mat og landbruk på en positiv måte.
  • Er nyskapende, framtidsrettet og viser innovasjonsevne.
  • Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringa.
  • Har forankring i Innlandet med fokus på lokalprodusertmat. 

Gå inn her for å foreslå din kandidat: https://ekstra.sb1ostlandet.no/svar/til/112

Tidligere vinnere av prisen er:

2021: Nora Sandberg
2020: Ikke gjennomført (korona)
2019: Eggen Gardsysteri
2018: Tyinlam
2017: Linda Suleng
2016: Louise Gjør
2015: Valborg Alhaug

Les mer om kåringen her: https://www.sparebank1.no/nb/ostlandet/privat/info/innlandets-matpris.html