Her er årets kandidater: Julie Engeloug, Bjørnhild Vigerust, Per Odd Gjestvang og Camilla Rostad, Jonas Ruud-Lund og Julie Dahl.

Avstemmingen foregår fram til 13. september, og vinneren blir presentert på Midt i matfatet 2022 i Vikingskipet på Hamar søndag 18. september. 

SpareBank 1 Østlandet og Innlandet Bondelag står sammen bak prisen, som i år deles ut for sjuende gang.

En jury fra de to virksomhetene har plukket ut de fire finalistene fra de mange solide kandidatene som ble meldt inn fra publikum i forslagsrunden.

- Innlandet er et svært mangfoldig matfylke, og vi har så mange dyktige ambassadører for den viktige matproduksjonen vår. De står for en fantastisk kvalitet og et vesentlig bidrag til vår matberedskap. Vi har også i år fått imponerende mange bra forslag, og har plukket ut fire særdeles gode og flinke kandidater, som oppfyller priskriteriene på en flott måte, sier Anne Rustad, rådgiver i Innlandet Bondelag.

Gå inn her for å stemme: https://ekstra.sb1ostlandet.no/svar/til/121 

Kort om kandidatene:

Grimset gård v/ Julie Engeloug:

Bringebærprodusent i Løten. Gimset gård ønsker å gi alle besøkende en bringebæropplevelse. De satser på selvplukk og selger alt direkte fra gården på i Løten. Mange kommer for å nyte gode og smakfulle bær i flotte omgivelser.

Bjørnhild Vigerust:

Melkebonde på fulltid på fjerde året, og driver to gårder på Dovre og i Lom sammen med Bjørn. Ku er livet, og som selvutnevnt kufluenser deler hun fra hverdagen som bonde på godt og vondt, gjennom Instagram-kontoen @_rosabonde. Å inspirere, engasjere og informere både kollegaer og forbrukere er målet - gjerne med en rosa tvist!

Vang gård v/ Per Odd Gjestvang og Camilla Rostad:

Driver en av Norges mest innovative grønnsaksgårder, Vang Gård på Toten. Vang Gård jobber aktivt med produktutvikling og bærekraft gjennom driften på gården hvor det produseres løk, purre, stangselleri, gulrot og mange ulike kålvekster – både konvensjonelt og økologisk.

Valmsnes gård v/ Julie Dahl og Jonas Ruud-Lund:

På Valmsnes gård i Åmot kommune tilbyr Jonas og Julie overnatting i tillegg til melkeproduksjon, foredling av melk og prisbelønt smør i gårdens ysteri. Gården er i stadig utvikling, og i fjor ble melkekufjøset restaurert og ombygd til løsdrift med melkerobot. I år bygges det et kvige og ungdyrfjøs. Optimismen er stor tross tøffe tider i landbruket med økte utgifter på de fleste innsatsfaktorer.

Les mer om kandidatene her!

Kriterier for prisen er at kandidatene innehar noen av følgende kvaliteter: 

  • Fremmer mat og landbruk på en positiv måte.
  • Er nyskapende, framtidsrettet og viser innovasjonsevne.
  • Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringa.
  • Har forankring i Innlandet med fokus på lokalprodusertmat. 

Les mer om prisen og tidligere vinnere her.