Det er en tøff kamp om prisen Årets lokallag, for mange lag gjør en fantastisk innsats for bonden og samfunnets beste. Men Grue Bondelag har utmerket seg spesielt i 2024 med god synlighet i media i flere saker, og Grue Bondelag er aktive til beste for både for samfunn og for medlemmer i laget. Ikke minst ble Grue Bondelag det tredje beste vervelaget i Norges Bondelags konkurranse, og leder i Grue ble også vinner av fylkeslagets vervekamp.

  • Tusen takk, dette er knallmoro, det viser at det nytter å stå på litt, sa Magnus Mo Opsahl, leder i Grue Bondelag.

Med glimt i øyet sa han også at det hadde vært til hjelp at han selv hadde hatt pappapermisjon med en rolig unge, men innsatsen gjennom året viser nok at ikke bare det har vært avgjørende.

Synlige i mediaGrue Bondelag er godt synlig i media.

Både i media og i andre fora har laget vært godt synlige knyttet til deres politiske jobbing med blant annet flom, prosenttoll på potet, og også arbeid knyttet til regionale miljøkrav. Grue Bondelag har også hatt møte med næringsutvalget i kommunen knyttet til skjerming av matjord for utbygging. Laget har sørget for innspill til SMIL-strategi 2024-2027, og de har ikke minst vært en aktiv bidragsyter knyttet til etablering av Bondens nettverk i kommunen. Da Ola og Anders Baardseth mistet sin kone og mor i det tragiske dødsfallet, viste lokallaget tydelig sin omsorg for de etterlatte, så laget spiller på alle strenger, også som medmennesker.

Synlige i Grue-samfunnet

Når det gjelder mer utadrettet aktivitet mot folk flest, har Grue Bondelag gjennom mange år vært aktive med kunnskapsformidling om matproduksjon knyttet til prosjektet Grønne barnehager. Grue Bondelag sørger også for, i samarbeid med Grue Sparebank, at 9. klassinger i kommunen får tur til Jønsberg videregående skole, for at elevene skal bli inspirert til å satse på Naturbruk og landbruk i kommunen i framtida. I 2024 har også bondelaget engasjert seg ekstra i kampen for å beholde deres videregående skole i Solør. I tillegg bidrar laget med mye dugnad under ulike arrangementer, i tillegg har de bondetreff hver mandag på en lokal kafé. Og sist, men ikke minst er laget engasjert i Grue-hjelpa, som bidrar med både poteter og ved til folk, laget er rett og slett en svært god beredskapsvenn i kommunen.

Alt i alt utrolig mye godt og viktig arbeid av Grue Bondelag som fortjener prisen Årets lokallag 2024, gratulerer!

Representantene fra Grue Bondelag mottok prisen fra fylkesleder Elisabeth Gjems

 

Andre priser:

Eina Bondelag fikk medalje og ei grensestikke i gave, de har jobbet godt med å rette opp i feil i digitale grensekart, en sak som også Bondebladet satte på dagsorden. Dette har vært et viktig arbeid for felles nytte. 

Eina Bondelag v/Erlend Amlie mottok prisen "Årets grensesetter"

 

Tufsingdalen Bondelag fikk en lekegravemaskin, en liten bulldoser og dumper, for i dalen er det mange unge fremadstormende bønder som satser og dyrker jord som aldri før.  Også dette har vært vist fram i media ved flere anledninger, det har vært godt med synlig optimisme i Tufsingdalen. 

Tine Nestvold og Einar Nyvoll fra Tufsingdalen fikk prisen "Årets ynglinger"

 

Årets unge bonde – Jørgen Andrisson Kvam fikk et lykketroll i gave. Lykketrollet symboliserer «bustetrollet» Jørgen, stor og fin hårmanke og blid som ei sol! Han er et fantastisk eksempel på en ung bonde som virkelig fortjener heder og ære. På gården er de veldig kunnskapsrike, målbevisste, og hardtarbeidende, slike bønder trenger vi!

Jørgen Andrisson Kvam - årets unge bonde

Årets lokallag i Norges Bondelag

Vinner av prisen Årets lokallag i Innlandet går videre til den nasjonale konkurransen i Norges Bondelag.
Årets lokallag 2023 i Innlandet ble Tynset Bondelag, de fikk også prisen som Årets lokallag på nasjonalt nivå i Norges Bondelag, men de måtte dele prisen med Nes og Flå Bondelag. Likevel, svært god innsats av Tynset Bondelag, vi ønsker Grue Bondelag som Årets lokallag i Innlandet lykke til videre i konkurransen i Norges Bondelag. Svaret får vi under årsmøtet til Norges Bondelag som holdes 4. og 5. juni 2025.