Om prisen
Det er Innlandet Bondelag og SpareBank 1 Østlandet som i fellesskap setter pris på gode elevideer ved naturbruksskolene i Innlandet. Målet med Innovasjonsprisen er å bidra til å utvikle ideer som kan fremme og utvikle landbruket i en positiv retning innen klima, bærekraft, HMS, bioøkonomi, agronomi og landbruksteknikk.

Storsteigen videregående skole har i mange år stimulert til at elever ved skolen skal etablerer ungdomsbedrifter.

Dette er god læring og det trengs at vi slipper inn ungdommene som er nytenkende, problemløsere og ser oppgavene foran oss med nye øyne. Årets vinner har gjort det, og det er både skolen og ansvarlige lærer, Per Magne Sandeggen, som har bidratt til at fire ungdommer i dag får dele en pris på kr. 10.000, sa Tine Elisabeth Nestvold fra Innlandet Bondelag.

Hun framhevet at produktet, som den prisvinnende ungdomsbedriften har laget, er til god hjelp for bønder, skogsfolk, og entreprenører. For produktet er et hjelpemiddel til bruk på traktor som kort fortalt gjør at man får mye bedre svingradius på redskap og utstyr man har bak traktoren. Man kan derfor slippe å bekymre seg for ødeleggelser og uhell på traktor og utstyr.

Produktet er rett og slett et enkelt produkt som festes bak på traktoren og som løfter vekk trekkstengene, slik at de da ikke blir i veien for det man har bak traktorer. Man kan da svinge fritt og så mye man vil uten å komme i berøring med draget, slanger eller akslinger og den slags på hengeren, eller det man har bak.

«Få fokus framover – ikke bakover»

Ungdomsbedriften har brukt uttrykket «Få fokus framover – ikke bakover» for å selge inn ideen til juryen gjennom videosnutt som viste praktisk bruk.

- Det ligger mer enn et produkt bak dette, det er innovasjon, økonomiske bærekraftig tenkning, HMS og faktisk å lage et ferdig produkt som kan selges og brukes. Ikke rart at dere ble tildelt 3. plass i klassen Beste yrkesfaglig bedrift under NM for ungdomsbedrifter for ikke lenge siden. Dette setter både Storsteigen, Alvdal og landbruket på kartet og dagsorden, framhevet prisutdelerne.

Juryen i Innlandet Bondelag og SpareBank 1 Østlandets Innovasjonsfond ble derfor enige om at årets vinner av Innovasjonsprisen i Innlandet, med tilhørende gavekort på  kr. 10.000.- , ble tildelt Trekkstengløft UB, bestående av Hans Trøan, Theo Dolven, Magnus Brevad og Simen Hansæl-Nergaard.

Vi gratulerer og håper prisen gir glede, inspirasjon og mot til å utvikle både elever, bedrifter og landbruket i framtida.

De fire vinnerne tok med pressen og interesserte til en liten praktisk demonstrasjon av trekkstengløftet de har laget.