Nyheter

Biogass på timeplanen i Innlandet!

Innlandet Bondelag inviterte til medlemsmøte om klimaarbeid og biogass på Teams 22. juni. Dersom du ikke fikk med deg møtet, har du som medlem i bondelaget mulighet til å se opptak av møtet, lenken finnes på Min side.

Felles nordisk bekymring rundt de nye nordiske kostrådene

- Vi skal høre på helseråd, men vi må sette sammen et kosthold basert på de ressursene vi har, sa fylkesleder Elisabeth Gjems da hun snakket med svenske bondekollegaer om de nye nordiske kostrådene.

All tid og penger går til kua - hva med familien?

Nora Sandberg ga årsmøtet i Norges Bondelag et innblikk i hva hun funderer på om dagen. Med løsdriftsfjøs fra 60-tallet som trenger en oppgradering, vil all tid og penger gå til gardsdrifta. Hun vurderer nå seriøst å gjøre noe helt annet.

Opptrappingsplan må på plass, og trappa må være lang nok

Vi har oppnådd rekordresultater i de to siste jordbruksoppgjørene, men har vi klart å fjerne tvilen? Forstår omverdenen hva som kreves for å gjøre oss i stand til å ta ansvar for forsyningssikkerhet over hele landet? Det spurte Elisabeth Gjems under generaldebatten på årsmøtet i Norges Bondelag.

God dyrevelferd er en av våre merkevarer

Mange som er opptatt av dyrevelferd velger etter pris når varen skal handles. Politikerne er redde for høyere matvarepriser, butikkeierne er opptatt av sin egen profitt og bruker egne merkevarer bevist til dette. Hvordan får vi dette til å henge sammen, spurte Åse Sundvor i generaldebatten under Norges Bondelags årsmøte.

Biokull - for dyrehelse, produksjon, jorda og klima

I et storstilt praktisk og lokalt forsøk har små mengder biokull i fôr gitt gode resultater for blant annet svin i vekst, motvirker diaré og forbedrer tarmhelsa. Men kan biokull også være positivt for kalven og gi kalven en bedre start? Se resultatet her.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere