Nyheter

Ny giv for bygdeliv!

Mange bønder og bondepar er ildsjeler i bygda. Men hva ligger bak dette ekstra engasjementet? Og hva betyr det for bonden at det er liv og røre i bygda? Øistein Aasen fra Vingelen og Randi Ødegården fra Vang i Valdres snakker om dette i dagens podkast.

Ingen av ungene vil ta over - hva gjør jeg?

- Et tema mange kjenner på, og som kan være vanskelig å snakke om. En gammel slektsgård går ut av familien. Hvilke tanker, følelser og praktiske utfordringer dukker opp? Lars Olav Bjerklien har vært igjennom dette, og i podkasten her snakker han med veivalgsrådgiver Ole Christen Hallesby.

Bonden og beredskap – for samfunnet og for bonden

- Hvor viktig er bonden for den kommunale beredskapen, og hva slags ansvar har bonden selv for å være forberedt på kriser? Frida Gunnestad Johansen spør Anders Formo og Jan Helge Kaiser om dette i podkasten her.

Innlandet - Matregion nummer 1

- Hvorfor skal man være stolt av å være bonde i Innlandet, spør programleder Frida Gunnestad Johansen i Landbruksvikuas første podkast. Elisabeth Gjems og Gunn Jorunn Sørum er gjester i studio.

Lytt til rovviltnemndene og reduser ulvetrykket i sona!

Lytt til rovviltnemndenes lokale stemme – den er i tråd med Stortingets vedtatte bestandsmål! Det er helt uakseptabelt at vi år etter år må kjempe i motvind for at det som landets aller høyeste organ har vedtatt, skal bli etterfulgt!

Kampen om å drive med sau inntil ulvesona

Sauebonde Ingvald Landet (41) er 13. generasjon på gården i Østerdalen. Nå kjemper han en kamp om å få drive med sauehold samtidig som trykket fra rovdyra stadig øker.

Brennende engasjement mot ulveforvaltningen

Tenn bål tirsdag 19. januar kl 18 for å vise motstand mot ulveforvaltningen i Norge!

Bli med på Landbruksvikua 25.-29. januar 2021

Mandag til fredag i uke 4 blir det Landbruksviku i Innlandet - gratis og smittefritt fra ditt eget kjøkken eller stue - med podkaster hele uka, diskusjonsfora fredag formiddag og en digital bondepub fredag kveld.

Klimameldingen: Regjeringen gir ros med ris bak speilet

Regjeringen la i dag fram klimameldingen. – Regjeringen roser vår klimaplan, og bruker mange fine ord. Men regjeringens egen klimamelding mangler virkemidler, og de drar ned effekten av tiltakene vi har lagt opp til, sier Elisabeth Gjems, leder i Innlandet Bondelag.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere