Småskoletrinnet fikk gleden av å komme først til bords. (Foto: Anne Maren Røseplass)

 

Norges Bygdekvinnelag er en av samarbeidspartnerne i stiftelsen Skolematens Venner, som nå har relansert underskriftskampanjen Sunn skolemat for alle.

I Tolga var det samarbeid mellom bygdekvinnelaget og bondelaget om skolelunsjen 15. mai.

Skolebarna ble servert nybakt brød, kakao, mjølk rett fra av tanken og alt mulig nydelig pålegg.

Trinnene fikk servert lunsj til ulike tider, og for småtrinnet var det stas å være først.

Men ikke nok med at det var gratis, deilig, lokal lunsj denne dagen. I tillegg stilte Esten Ole Nygjelten og Peder Langøien fra Tolga Bondelag for å fortelle om det å være bonde. Blant temaene var: Hvor kommer maten fra, og sammenhengen mellom våronn og det at vi får fôr til kua som skal produsere mjølk og kjøtt.

Også Ringsaker bygdekvinnelag har engasjert seg med skolelunsjservering denne våren, les sak her.

Staute servitører fra bondelaget: Per Ove Volden, Esten Ole Nygjelten og Peder Langøien. (Foto: Anne Maren Røseplass)

 

Ansvarlige for meget velsmakende lunsj, fra venstre: Rigmor Tollan, Jorun Eide, Liv Hilmarsen, Randi Sagbakken, Marte Nygjelten og Else Marie Engebakken. (Foto: Anne Maren Røseplass)

 

Esten Ole Nygjelten og Peder Langøien i 1. og 2. klasse på Tolga skole for å fortelle om det å være bonde.

Til slutt var det ungdomstrinnets tur til å kose seg med maten.(Foto: Anne Maren Røseplass)