I sommer ferierer vi i Norge. Og det er kanskje den beste ferien vi kan ha, hvis vi innimellom tar en fot i bakken, kjører utenom motorveiene og lar blikket hvile på landskapet. Her er det naturlandskap og kulturlandskap i skjønn forening.


Nydelig utsyn fra Storlishøgda i Veldre i Ringsaker!

Hos oss finnes utallige muligheter for en aktiv ferie for store og små. I Innlandet - turistregion nummer 1 - har bonden rammet inn vakre kulturlandskap på utvalgte steder rundt om i fylket.

Bondelagets lokallag over hele landet setter nå opp rammer på ulike steder der folk ferdes. Vi kan fort bli blinde for alt det flotte vi ser og hvorfor det ser slik ut. Rammer vi det inn, får vi et litt annet fokus. Kanskje ser du en kornåker i ramma, eng som skal brukes til dyras vinterfôr eller beite. Kanskje er det et blikkstille vann med frodige fjellsider bakom, beitedyr, eller du ser en støl eller gard som serverer forbipasserende kaffe og hjemmebakst. Og motivet vil endre seg utover sommeren. Fra grønn åker på forsommeren, til gul moden åker i august, fra eng som akkurat er slått til ny vekst som skal slås igjen senere i sommer. 

Lokallagene i Hedmark har vist stor kreativitet og funnet flotte plasser for rammene. Under teksten her (nederst) viser vi et knippe av rammene som er satt opp i Hedmark. I bildekarusellen kommer de geografisk hulter til bulter, og det kan komme enda flere rammer utover sommeren. Klikk deg gjennom og se!


Her er vakre Tolga!

bondelagets #komhit-kart er mange av rammenes plassering plottet inn. Dette kartet er ikke fullstendig og vil oppdateres utover sommeren.

 - Vi ønsker å gjøre folk mer oppmerksomme på hvor mye av landskapet vi ser som er formet av jordbruket, sier bondelagsleder Lars Petter Bartnes. - Landskapet utgjør en viktig del av ferieopplevelsen for mange, og det er avhengig av et aktivt jordbruk. Dette er en del av samfunnsoppdraget til bonden, sier han.

Vinn gårdsferie for fire - legg ut bilder!

Vi vil også gjerne ha deg med på å dele dine #komhit-tips. Den aller heldigste vinner en gårdsferie for fire.

Alle er invitert til å dele sine #komhit-tips i sosiale medier. Deler du et bilde på Instagram med #komhit, er du automatisk med i den nasjonale konkurransen. Norges Bondelag reposter bilder hver uke og trekker ut premier til heldige vinnere underveis. Den 18. august velger Norges Bondelag til slutt ut et bilde som stikker av med hovedpremien – en gårdsferie for fire personer et sted i Norge.

Fotorammene kan være en fin inspirasjon og guide deg til gode opplevelser, men du kan også dele bilder uten å bruke rammene.

Smaker du på god lokalmat, som du mener andre også bør oppleve? Reiser du gjennom et seterlandskap, eller blant epletrær i bratte lier, som du skulle ønske andre også kunne se? Post bilde i sosiale medier og bruk #komhit. Merk gjerne bildet ditt med hvor det er tatt slik at andre også kan finne fram. God sommer, og god tur!