Fikk servert pannekaker og matkunnskap på IKEA

Av Guro Breck,
  • Tips en venn om denne siden

Hva inneholder ei pannekake? Jo, en rekke kvalitetsråvarer fra norsk landbruk: Melk, smør, egg, mel, og så gjerne friske, søte, gode bær på toppen. I disse dager serverer vi pannekaker rundt om i fylket, og forklarer samtidig betydningen av norsk matproduksjon og sunne råvarer fra lokale bønder..

Reny Køien og Sunnev Dokken er klare for pannekaker etter handling på Ikea. Bak: Lars Opsal jr og Ivar Sund fra Hedmark Bondelags styre.

Hedmark Bondelags styre rykket ut til IKEA Ringsaker for å servere pannekaker til de handlende. Ved utgangen hos den svenske møbelgiganten fikk de handlende servert ferske pannekaker stekt på takke, samt klare budskap om betydningen av norsk mat og matproduksjon. 

Norsk mat er produsert med minimal bruk av sprøytemidler og antibiotika, og norsk dyrehelse er på verdenstoppen. Norsk mat gir blant annet 90.000 arbeidsplasser i jordbruk og industri, viktig matberedskap, åpne kulturlandskap og bosetting i hele landet.

Vi kan trygt rapportere at pannekakene gikk ned på høykant, og at budskapet ble tatt imot med svært positive tilbakemeldinger.
Hedmark Bondelag møtte også en svært positiv ledelse hos IKEA, så takk for imøtekommenheten!

Lengre ned i artikkelen følger bilder av informasjonsfolderen som alle pannekakespiserne fikk med seg.

I tillegg har en rekke lokallag engasjert seg, med servering av pannekaker i sine lokalsentra eller i barnehager eller skoler. Og lokallagene i Vang, Løten, Stange og Romedal og Vallset serverte boller på togstasjonene på Stange og Hamar i morgentimene. Se bilder fra rundt i fylket i siste del av artikkelen. 


Fylkesleder Erling Aas-Eng i gang med pannekakestekinga.


Julie og Jakob Tokle Svalheim tok gjerne ei ekstra pannekake.


Etter en solid kjøkkeninnredningssjau tok Marthe Lise Halvorsen, Klaus Johansen og Per Eivind Hestnæs en pust i bakken med pannekaker. Og budskapet sa de seg hjertens enige i!


Anne Rustad steker pannekaker, og Irene Sylva Knudsen-Willwerth og Sorin Stoica koser seg i vårsola.


Blågult preg, men norsk mat ved utgangen. Norge trenger såvisst bonden!


Gry Hjermstad Eggen fra Hedmark Bondelags styre steker pannekaker i bortimot stekende ettermiddagssol.

Her er flyeren som pannekakespiserne har fått med seg:

Alvdal Bondelag arrangerte utendørs pannekakedag for barnehagebarn på Storsteigen:


Vrimmel og vårkos på Storsteigen.


Pannekakestekesjef Guri Grimsgård med vedfyrt takke.


Populært med geiter!


Vang Bondelag og Løten Bondelag delte ut 500 boller på Hamar stasjon i løpet av et par morgentimer. De delte også ut flyer om norsk matproduksjon og de gode, norske råvarene i bollene, se relaterte lenker til høyre. 

 


Lise Dæhlin fra Vang bakte 500 boller til kampanjen på Hamar stasjon. Det er særdeles imponerende!


God promotering av norske råvarer på Furnes Bondelags pannekakestand i Brumunddal sentrum.


Johnny Kjendlie i gang med pannekakeservering i Brumunddal.


Stange Bondelag og Romedal og Vallset Bondelag serverte både boller og økologiske gulrøtter på Stange stasjon.

Arbeidskraft i matproduksjon

Grunnlaget for matproduksjonen legges de neste ukene, og mange er spente på om det er nok hjelp å få tak i nå, og ikke minst når det skal høstes i sommer og senere i høst.

Eierskiftekurs høsten 2020-vinter 2021

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs i eierskifte tre steder i Innlandet høsten 2020 og vinter 2021. Korona-viruset stopper alle møte- og kursvirksomhet nå, men vi håper ting skal normalisere seg til høsten.

Fullt gjennomslag i tilskuddssak

Harald Finden, Henrik og Hans Mikal Kise unngår å miste produksjonstilskudd på over en halv million kroner etter at Landbruks- og matdepartementet snudde etter påtrykk fra Bondelaget. – En gledens dag. Vi har nå fått erfare hva det betyr å være medlem i en organisasjon som har innflytelse, sier Harald Finden.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Koronavirus og dyr

Mattilsynet vurderer situasjonen slik at koronaviruset ikke utgjør en fare for dyrehelsen i Norge. Norske dyr utgjør heller ikke en smittekilde for mennesker.

Våre samarbeidspartnere