Nyheter

Sommerkampanjen #komhit

I dag starter sommerkampanjen #komhit. Bondelag over hele landet setter opp store bilderammer på steder med flott utsikt over jordbrukslandskapet eller andre produkter fra bonden. Besøk våre rammer i sommer, og del bildet ditt i sosiale medier med #komhit.

Pant boksen i sommer så slipper dyra å lide

Denne uken lanserer vi i Norges Bondelag en landsomfattende informasjonskampanje.

Stor fare for vårflom

Flytende rundballer vil vi unngå. Få alt på trygg grunn før flommen kommer. Bildet er fra Rendalen, Innlandet.

Forbered deg og eiendommen på flom med denne sjekklista.

Forenklet og nøktern jordbruksavtale

- Vi har tatt samfunnsansvar og inngått en forenklet og nøktern jordbruksavtale i en krisetid for Norge og verden. Det er viktig å legge rammer som sikrer matproduksjonen framover. Forventninger om et nødvendig inntektsløft tar vi med oss til neste oppgjør, sier Elisabeth Gjems, leder i Hedmark Bondelag.

Klimaplan uten kjøttkutt

Landbruket har nå samlet seg om en klimaplan som viser hvordan vi skal greie å nå klimamålene uten å kutte i den viktige matproduksjonen. – Denne planen er ekstremt viktig for oss. Vi er luta lei av at matproduksjonen urettmessig har blitt en hakkekylling i klimadebatten, sier leder i Hedmark Bondelag, Elisabeth Gjems.

Arbeidskraft i matproduksjon

Grunnlaget for matproduksjonen legges de neste ukene, og mange er spente på om det er nok hjelp å få tak i nå, og ikke minst når det skal høstes i sommer og senere i høst.

Eierskiftekurs høsten 2020-vinter 2021

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs i eierskifte tre steder i Innlandet høsten 2020 og vinter 2021. Korona-viruset stopper alle møte- og kursvirksomhet nå, men vi håper ting skal normalisere seg til høsten.

Fullt gjennomslag i tilskuddssak

Harald Finden, Henrik og Hans Mikal Kise unngår å miste produksjonstilskudd på over en halv million kroner etter at Landbruks- og matdepartementet snudde etter påtrykk fra Bondelaget. – En gledens dag. Vi har nå fått erfare hva det betyr å være medlem i en organisasjon som har innflytelse, sier Harald Finden.

Våre samarbeidspartnere