Nyheter

Årsmøter 1. desember 2020

Årsmøtedokumenter

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag har hver sine separate årsmøter på formiddagen, og etter lunsj er det duket for konstituerende årsmøte for Innlandet Bondelag

- Fikk potetinteressen inn med morsmjølka

Nina Haarseth og mandelpoteter

Nina Haarseth fra Rendalen dyrker mandelpoteter og mener poteten kan brukes til mye mer enn vi er vant med. Spreke oppskrifter på bruk av poteter er derfor med på etiketten på potetsekken, og de spres på gardens facebookside.

- Kylling og tre langs Glommas bredd

Mikael Løken i kyllinghuset

For Mikael Løken på Grundset i Elverum, er skog og tre fundamentet for mye av det han gjør. – Da vi bygde kyllinghus i 2014, var tre et helt naturlig byggemateriale, sier han.

- Grisen er sosial og veldig intelligent!

Ida hos grisene sine

Ida Gillebo i Øyer har vært interessert i gris hele sitt liv. Hun har nå tatt over garden og driver med slaktegris hele året i tillegg til grønnsaker om sommeren og brøyting om vinteren. - Et mangesysleri som passer meg godt, sier hun.

- Nordens appelsin i store mengder på Toten

Jøran Narum med kålrot

Jøran Narum produserer kålrot, den mest c-vitaminrike grønnsaken vi har. Han er ekstra blid i år, for nå ser det ut til å bli rekordavlinger og høsteforholdene er svært gode.

- Bringebær fra egen åker blir deilig kaffemat i kafèen

Julie Engeloug i bringebæråkeren

Julie Engeloug er bringbærprodusent på Grimset gård i Løten. Hit kommer tusenvis for å få en bringebæropplevelse, med selvplukk av røde, søte bær og en kaffetår med bringebærsnurr eller vaffel med bringebær attått.

- Valdres som skapt for sau

Guro Lajord ved saltplassen

Kristin og Guro Lajord mener Valdres er som skapt for sau. Mor og datter er opptatt av å utnytte de rike utmarksressursene til matproduksjon. Vi treffer dem foran et solsvidd tømmerhus med utsikt over Vangsmjøsi.

- Høyteknologisk planteproduksjon i Grue

Nikolai Omsted

Nikolai Omsted i Grue driver høyteknologisk med korn og potet. – Presisjonslandbruk er på full fart inn i næringa, og det er givende å kunne være med å sette inn og bruke rett teknologi i egen maskinpark, sier den entusiastiske bonden.

Våre samarbeidspartnere