Hvilken karrieremuligheter har jeg ved å gå naturbruk?

  • Tips en venn om denne siden

Gruppe ungdommer står og snakker om landbruk foran rød traktor

Landbruket står ovenfor store rekrutteringsutfordringer, spesielt hos apparatet som rådgir bonden. Kompetanseløft Trøndersk landbruk lanserte en litt annerledes rekrutteringsbrosjyre for grønn utdanning.

Naturbruk gir et fundament for mange karrieremuligheter innafor landbruket.

Kunnskapen om karrieremulighetene i landbruket er lite kjent, og arbeidsmarkedet er stort for den som velger en grønn utdanning, spesielt hvis man velger høyere grønn utdanning.

Denne rekrutteringsbrosjyren er ingen markedsføring av naturbruksskolene eller høgskolene/universitetene som tilbyr grønn utdanning. Her synliggjøres sentrale aktører landbrukets behov for kompetanse.

Brosjyren tar for seg karrieremuligheter i landbruket, og hvilken utdanningsbakgrunn aktørene som her er intervjuet ser etter, og har behov for i framtiden.

Vi håper brosjyren bidrar  til at flere ser muligheten i grønn utdanning. Arbeidsmarkedet er stort og spennende, og det er behov for mange unge kloke hoder som er interessert i landbruk, selv om de ikke skal overta gårdsbruk, eller det er en stund til overtagelse er aktuelt. "Det grønne skiftet" har behov for mange kloke hoder med grønn utdannelse.

Brosjyren kan lastes ned her

Ungdommer i støvler og kjeledresser i samtale foran traktor

Agronomutdanning for voksne - ny modell

Skjetlein kompetansesenter og Skjetlein videregående skole starter til høsten med den nye voksenagronomen. Nedre aldersgrense er 25 år og påmeldingsfristen er 15. mai 2018, melder assisterende rektor Stefan Preisig.

Foto: Håvard Zeiner

Mange jern i ilden

Anne Lise Haugdahl Humstad (24) rekrutterer nye gårdbrukere, klipper sau og tar utdanning. Men tom for energi er hun ikke.

Foto: Håvard Zeiner

Glad han valgte landbruksskole

Håvard T. Jystad (27) jobber i et lite rådgivermiljø hos Nortura i Steinkjer. - En trivelig og lærerik jobb, sier han selv.

Dette skjer i Sør-Trøndelag Bondelag

Torsdag
02
August

Styredag for fylkesstyret i Sør-Trøndelag Bondelag 02.08.2018

Trondheim i forbindelse med Matfestivalen
Søndag
26
August

Åpen Gård i Rissa

Reins Kloster, Hans Henrik Hornemann
Tirsdag
28
August

Styremøte i Sør-Trøndelag Bondelag 28.08.2018

Bondelagets Servicekontor, Trondheim

Våre samarbeidspartnere