...

Sveen fylte Rønholthallen

Det var satt ut 180 stoler i Rønholthallen til årets jegermøte. Da landets mest berømte bjørnejeger begynte sitt foredrag, var det knapt et sete ledig.

Elg- og hjortejakta står for døra i Bamble, og tradisjonen tro ble det trommet sammen til felles jegermøte mandag kveld. Og denne gangen kom det hele 170 jegere til Rønholthallen.

– Det er kraftig moro at det har kommet så mange. Det er mange jegere i Bamble, smilte bondelagsleder Erik Dahl.

Felles arrangement

Bamble bondelag sto som arrangører av jegermøtet denne gangen, sammen med Bamble vilt- og innlandsfiskenemnd, Bamble skogeierlag og Bamble Jeger og Fiskerlag.

En av årsakene til at de involverte foreningene gikk sammen var for å kunne invitere en av landets desidert mes berømte rovviltjegere. Halvor Sveen var nemlig på plass og holdt foredrag mandag.

Satt som fjetret

Og Sveen kan kunsten å få med en forsamling. 170 barske jegere, flest menn, men også en god del kvinner, satt som tente lys da han dro i gang og fortalte om sine jaktopplevelser gjennom mange år.

Han startet med å snakke om gaupejakt. Han viste hele veien flotte filmer av dyrene i sitt rette element. Og gaupejakt er jo til de grader aktuelt, også i Bamble i tida som kommer.

Sveen ble tiltalt for bjørnedrap for fire år siden. Og han unnlot ikke å si hva han mener om norsk rovdyrpolitikk under foredraget. Men aller mest imponerte han med de fantastiske filmene han har laget med opptak av bjørn.

– Dette var utrolige bilder, var den samlede oppsummeringen fra jegerne i salen.

 

 

* Artikkel tatt fra PD*