– Vi vet at det er mange unge i landbruket som har spørsmål om svangerskap, fødsel og småbarnsperioden. Det er vanskelig å kombinere baby og småbarnslivet med det å være bønder i utgangspunktet. Men i tillegg er det vanskelig å få oversikt over ordningene fra Nav og jordbruksavtalen, sier Hjørnegård.

Videre forteller hun at i Norges Bondelag jobber noen av Norges beste advokater og rådgivere på temaet og de hjelper gjerne med gode råd og svar.

– Babycall er en måte å synliggjøre denne tjenesten på. Det er bare å ringe, oppfordrer Hjørnegård.

Og når du ringer, er det stor sannsynlighet at du får snakke med advokat Elise Midling-Hansen. Hun forteller at hun godt forstår at det kan være vanskelig å sette seg inn i de ulike reglene.

– Det er mer komplisert for bonden, særlig på grunn av at det å være bonde ikke er en 8 til 16-jobb, inntekter som svinger fra år til år og ofte i tillegg arbeidsforhold utenfor gården. Dette kan skape tvil om hvordan Nav-reglene skal anvendes for bonden, sier Midling-Hansen.

Det er enkelt å kontakte Babycall. Du kan ringe HVER ukedag mellom klokken 09:00 – 14:00 på telefon 22 05 45 00 (spør etter Babycall), eller du kan sende e-post til babycall@bondelaget.no

Video 1: Oversiktsbilde

Video 2: Inntektsgrunnlag

Video 3: Avløsertilskudd